Здравейте,
направих фирма ЕООД, имам печат, касов апарат.. и вече официално фирмата ми развива дейност.
Вече мога да започна с покупката на стоката, но изкочиха няколко въпроса:
- ако купувам стока от държави извън ЕС и стоката по фактура е 200 долара (над лимита за мито), а на пощенския плик е обявена за подарък 10 долара и не я спрат на митница. То тогава каква е процедурата, трябва да занеса стоката до митница и да платя ДДС-то или мога да си осчетоводя фактурата и да забравя?
- при покупка на стока от Ибей, как да докажа произхода на самата стока? Някой търговци практиткуват следния модел - Физическо лице купува стоката от Ибей и след това я препродава на търговеца, който в последстие я продава в БГ..
Още доста въпроси ще изкочат, ако може някой информиран да удари едно рамо!
Поздрави!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Препродажба на стока от eBay
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Препродажба на стока от eBay
Ще ти трябва документ, че си купил стоката за 10 долара, и я продаваш за 300 лева. За разликата ... дължиш данъци.
После... ще трябва да плащаш стоката по 200 долара, а ще я осчетоводяваш за 10 долара. Демек... ще трябва да вкараваш едни "мръсни" пари, едни 190 долара дето по документи ги няма. Демек... ще печелиш 250 долара от стоката, но 190 от тях ще трябва да ги платиш "на черно". Ако по някое време някой се загледа... може да реши че "переш" не твои, а чужди пари и нещата ще загрубеят мноооого. Ще попаднеш на мушката в разграра на някоя показна акция и ще изгориш много мощно.
По втора точка ... ми ... няма как да осчетоводиш нещата, освен по митническа стойност. За да имаш документ - трябва да я прекараш през митница. А там на колко ще я оценят - божа работа.
После... ще трябва да плащаш стоката по 200 долара, а ще я осчетоводяваш за 10 долара. Демек... ще трябва да вкараваш едни "мръсни" пари, едни 190 долара дето по документи ги няма. Демек... ще печелиш 250 долара от стоката, но 190 от тях ще трябва да ги платиш "на черно". Ако по някое време някой се загледа... може да реши че "переш" не твои, а чужди пари и нещата ще загрубеят мноооого. Ще попаднеш на мушката в разграра на някоя показна акция и ще изгориш много мощно.
По втора точка ... ми ... няма как да осчетоводиш нещата, освен по митническа стойност. За да имаш документ - трябва да я прекараш през митница. А там на колко ще я оценят - божа работа.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Много е важно как си платил стоката. Ако си платил с личната си кредитна карта и стоката мине митница, а ти искаш да я заведеш в склада си като стоков запас ще трябва ти като лично лице да я продадеш на фирмата си. Личното лице обаче има вече официалне проход по който има данъци и такси - тук се консултирай със счетоводител.
Ако пазаруваш от E-bay с фирмена кредитна карта винаги искай да има съответствие между това което плащаш и това което получаваш и си минавай редовно митница.
Ако пазаруваш от E-bay с фирмена кредитна карта винаги искай да има съответствие между това което плащаш и това което получаваш и си минавай редовно митница.
Как да очакваме справедливост от Темида като са й вързали очите ?!
-
anarchist - Нов потребител
Здравейте,
малка засечка, закупих първата стока за 100 лева с фирмения ПейПал акаунт и фирмена карта..
Писах на ПейПал, дали предлагат фактура за това, което съм купил, с името на фирмата ми, булстат и т.н.
За съжаление, единствения вариант за фактура е като преглеждаш детайлите на дадена транзакция..
Сега въпроса ми и тук: тъй като няма как да получавам фактура за покупката ми от Ибей, получавам само списъка на стоката - как да докажа, че тази стока е купена от моята фирма?
Ако имате идея...
Поздрави!
малка засечка, закупих първата стока за 100 лева с фирмения ПейПал акаунт и фирмена карта..
Писах на ПейПал, дали предлагат фактура за това, което съм купил, с името на фирмата ми, булстат и т.н.
За съжаление, единствения вариант за фактура е като преглеждаш детайлите на дадена транзакция..
Сега въпроса ми и тук: тъй като няма как да получавам фактура за покупката ми от Ибей, получавам само списъка на стоката - как да докажа, че тази стока е купена от моята фирма?
Ако имате идея...
Поздрави!
- dkosev
- Нов потребител
Какъв пощенски плик? Каква е тая стока дето ще се събере в пощенски плик?
- commodoro
- Потребител
Здравей,
в момента купувам по 1-2 борйки от различни артикули.
Искам да разбера, какъв ще е принципа на бизнеса ми.
Предишния ми въпрос все още е актуален
Поздрави!
в момента купувам по 1-2 борйки от различни артикули.
Искам да разбера, какъв ще е принципа на бизнеса ми.
Предишния ми въпрос все още е актуален
Поздрави!
- dkosev
- Нов потребител
dkosev написа:закупих първата стока за 100 лева с фирмения ПейПал акаунт и фирмена карта..
...
Пейпал няма нищо общо с покупката и продажбата на стоката. Той е един финансов посредник. Все едно да искаш фактура за покупка от банката, през която си превел парите на някой за някаква стока.
Трябва да искаш фактура от продавача от който купуваш стоката, а не от Пейпал.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Благодаря за информацията!
Имате ли идея, ако купувам стока с цена над 200-300 долара от Англия, спира ли се на митница?
Мито няма да се плаща, но спират ли такива пратки там и плащат ли се такси за престой на стоката?
Поздрави!
Имате ли идея, ако купувам стока с цена над 200-300 долара от Англия, спира ли се на митница?
Мито няма да се плаща, но спират ли такива пратки там и плащат ли се такси за престой на стоката?
Поздрави!
- dkosev
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|