Здравейте,
Имам следното запитване - във фактурата за начисляване на ел енергия за за периода 07.12.2012-07.01.2013 на отделен ред ми е начислена ел енергията за периода 01-07.01.2013 г. и всички приходящи дължими такси.Нищо фрапиращо естествено. Но факт е, че в този период, не съм обитавала въпросното жилище, а бях на почивка с цялото ми семейство и мога да го докажа.
Интересуваме дали някой се е сблъсквал с такъв проблем и изобщо има ли смисъл да си търся правата и кой е най-удачния начин за това.
Благодаря предварително
- Дата и час: 23 Ное 2024, 09:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Надписана сметка за ток
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Надписана сметка за ток
Понеже това са два отчетни периода/две години/, сметката Ви е разделена пропороционално на дните съответно за миналата и настоящата година. Иначе, токът Ви е отчетен на 7.01.
- sunrise
- Активен потребител
Първото нещо, за което се сетих аз беше същото...
Но просто ми беше интересно второ мнение
Благодаря много
Но просто ми беше интересно второ мнение
Благодаря много
- renkata_
- Нов потребител
Зависи какво пише в договора Ви, и в "общите условия". Ако имат право да разделят, да речем "пропорционално", периода между два отчета, тогава няма проблем. Ако, обаче, е трябвало да има междинен отчет на електромера, и те не са го направили, проблемът си е изцяло техен. Необходимо е да докажете, че не сте ползвали електроенергия от 01.І. до 07.І. 2013г. , и т.н.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|