Страница 1 от 1
HACCP план за производство на хран. добавки
Публикувано на:
07 Фев 2012, 16:11
от lolmart
Здравейте. Ще си отварям фирма, която ще произвежда хранителни добавки и разбрах, че трябва да си изготвя HACCP план (анализ на опасностите и контрол на критичните точки). В интернет намирам само фирми, които предлагат изготвянето им а специално при мен процеса е толкова елементарен, че не мисля, че ми е нужно друг да ми изготвят подобен план (освен ако не е задължително) затова търся помощ за това как сам да си го изготвя. Има ли точно определена бланка/темплейт, който трябва да попълня/следвам стриктно или просто трябва да напиша текст, в който да обясня процеса на производство много подробно и при всяка стъпка какви са рисковете и как съм подготвен да реагирам при възникнал проблем. Ако има някаква бланка/темплейт, който да попълвам стриктно с специални полета и т.н. може ли някой да ми даде линк или файл с тази бланка. Благодаря предварително.
Това е най-доброто обяснение, което съм намирал до момента -
http://www.referati.org/proceduri-osnov ... /23638/ref
Re: HACCP план за производство на хран. добавки
Публикувано на:
08 Фев 2012, 11:02
от SashkoS
Препоръчвам ви да потърсите специалисти за ВСИЧКИ процедури, които не са във вашата професионална компетентност. Нещата ви се струват елементарни, точно защото не сте специалист в съответната област.
По същия начин ще решите, че нямате нужда от адвокат, защото създаването на фирмата е елементарно и от счетоводител, защото всичко, което иска НАП към момента е една попълнена бланка (че я има и готова - викат и ГДД).
На съвети от сайт, чието предназначение е да дава готови пищови за преписване в университетите не бих се доверил.
Re: HACCP план за производство на хран. добавки
Публикувано на:
08 Фев 2012, 13:33
от Гост.
Горната бланка( темплейт) няма да ви свърши никаква работа- вярвайте ми. Съпруга се занимава с разни дейности в тази сфера- за всеки обект си плаща на Изпълнител за изготвяне на нов НАССР, защото всеки обект е различен, и си има различни критични точки.
Ако нещо съм запомнила от него, то е един практически съвет - проверяващите гледат по-благосклонно ако програмата е писана от техен (бивш) колега.( това не е юр. съвет, ама толкова от опит на човека до мен).
Като съдържание е в пъти по-обемисто от това, което ви се е сторило за "добро" в нета.
Re: HACCP план за производство на хран. добавки
Публикувано на:
27 Фев 2012, 19:51
от lolmart
Ок, да кажем, че съм написал HACCP план. Какво следва, на кой го давам? Днес отидох в ДВСК и тя жената почна некви песни за директиви за алинеи, въобще не вдява какво я питам. Отивам с този HACCP план и на кой го давам? Кой ми казва "да, пич, става. Ето ти печат, всичко е ток и жица." Писна ми от тези зад бюрата дето си прехвърлят топката и не им се занимава да обяснят като хората. То не е бюрокрация, то не е правни схеми. Като в Астерикс и Обеликс...
Re: HACCP план за производство на хран. добавки
Публикувано на:
21 Фев 2015, 16:19
от webnice
HACCP Софтуер с който работят едни от най-големите производствени предприятия в България. Специално разработен да покрива всички изисквания съобразени с EU и производството и партидната проследяемост на храните.
За повече информация:
http://webnicebg.com/portfolio.html