- Дата и час: 03 Дек 2024, 01:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пак за отговорността на ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Пак за отговорността на ООД
Имам един съдружник в ООД,който е весъл изцяло дела си в капитала ощепри учредяването. Сега ООДето има задължения, а няма активи.Въпросът ми е : отговаря ли въпросния съдружник със сума равна на дела му в капитала или се приема, че вече е "покрил" отговорността си?
- lorein
Re: Пак за отговорността на ООД
Не отговаря съдружникът, а дружеството до размера на капитала си.Спрямо него, след като дружеството няма имущество и ако задълженията му са публични, може да се приложи мярката по чл.75,т.5 от ЗБДС.
- LakeG
абревиатурата ЗБДС не ми говори нищо .;по-скоро ми навява някакви асоциации сигурно грешни ;моля те кажи кой е този закон
- жули
ЗБДС е Закон за бълг.документи за самоличност.Могат да му отнемат временно межд.паспорт.
Мисълта ми е: след като съдружникът внесе дела си в капитала, в какво точно се изразява отговорността му при задължения на дружеството - в това, че губи сумата за внесения вече дял или продължава да дължи сума равна на дела му в капитала.
Мисълта ми е: след като съдружникът внесе дела си в капитала, в какво точно се изразява отговорността му при задължения на дружеството - в това, че губи сумата за внесения вече дял или продължава да дължи сума равна на дела му в капитала.
- lorein
Според мен не дължи отделно, тъй като отговорността е на дружеството, а не негова лична такава.
- LakeG
Отговорността е че ще изгуби евентуално сумата, която е внесъл срещу дела си в капитала. С друга сума съдружника не отговаря за задължения на дружеството. В този смисъл считам че не би могло да му се наложи и мярката по ЗБДС, тъй като не самият съдружник е длъжник, а дружеството.
- adv_
Е, да ама на практика при големи задължения почти винаги на управителя слагат забрана да напуска страната.Мислиш ли, че можеш да я обориш?
- мила
Да но има разлика между управител и съдружник - съдруникът може и да е управител, но може и да не е и ако не е не може да му се наложи подобна мярка!
Но аз честно казано не виждам какво значение има дали ще му отнемат паспорта или не дълговете ще си останат!
Но аз честно казано не виждам какво значение има дали ще му отнемат паспорта или не дълговете ще си останат!
- Che
Точно за управляващия става дума-мярката по ЗБДС си му е гарантирана
- LageG
А ако променя цифра от ЕГНето на управителя /със съд.решение/, дали ще успея дъ "прескоча" наложена вече мярка по ЗБДС и да му извадя межд. паспорт?
- мила
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|