начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Регистрация на кафене

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на кафене

Мнениеот Финти » 15 Ное 2004, 23:37

Здравейте,
моля ориентирайте ме какви документи трябва да извади фирма като наемател на кафене (ще сервира и алкохол, евентуално и топли и студени закуски), което е работило като такова, но в момента не функционира. Какво трябва да изисква на наемодателя си от необходимите документи и какво да извади сам.

Благодаря ви!
Финти

Re: Регистрация на кафене

Мнениеот донна2 » 16 Ное 2004, 00:02

първо виж какво ти пише в договора ,предполагам има клаузи, които ще уреждат тия въпроси примерно от типа ,че разходите по лицензии и разрешителни са за сметка на наемателя ,а инъче какви документи са нужни за един търговки обект за да функционира ги има на страницата на агенцията за малки и средни предприятия
донна2

Мнениеот Финти » 16 Ное 2004, 00:09

Договор още няма, в момента съм в процес на оглед, за какво трябва да внимавам в договора?

Благодаря за мнението
Финти

Мнениеот донна2 » 16 Ное 2004, 00:15

ще правиш ли подобрения ,ако правиш такива договори се с наемодателя за чия сметка ще са , тоя обект обособен ли е или са му изтекли там всички пазрешителни от ХЕИ ,пожарна и т.н. за какъв срок ще го сключваш ,ако е за по-вече от 1г. тоя д-р се вписва ,ако не го впишеш се трансформира в едногодишен
не съм запозната със случая така ,че едва ли съм ти казала много
донна2

Re: ДОННА

Мнениеот monteskio » 16 Ное 2004, 00:42

Донна2,
По какъв начин Икономическ аполиция би се домогнала , и кое е основание за да проверяват лице, за което имат инфо , че е наемодател и получава наем?
monteskio
Активен потребител

Re: ДОННА

Мнениеот донна2 » 16 Ное 2004, 06:58

не смятам ,че това е работа на ИП ,най-много данъчните да те "глобят" ако не си отчел наема и не си го водил по счетоводните книги ,е ако страните не са търговци ,не са и ЮЛ то тогава трудно ще те хванат ,по тоя логика данъчните да погнат всички бабички даващи квартири
донна2

Назад към Търговско право