начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Регистрация на ЕООД по домашен адрес

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистрация на ЕООД по домашен адрес

Мнениеот боце » 29 Яну 2006, 17:45

Възможно ли е да регистрирам собствено ЕООД на домашния си адрес само срещу това, че аз живея там по лична карта?
Благодаря.
боце

Мнениеот no name » 29 Яну 2006, 18:19

Възможно е ако жилището е ваше, което трябва да удостоверите с нотариален акт за собственост при подаването на документите за регистрация. В противен случай трябва да приложите договор за наем със собствениците на жилището, който също трябва да приложите към набора от необходими документи при съдебната регистрация.
no name

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 02:05

Благодаря Ви за отговора,
но ако не е ЕООД а ООД на кой от собствениците може да е имота? Ако аз съм собственик на имота не е проблем да сключа договор между себе си и моето ЕООД. Мисълта ми е, че се съмнявам без да има договор за наем или за друго ползване да се регистрира ООД/ЕООД на даден адрес, а случая с акт за собственост мисля че важи само когато имота е собственост на дружеството.
Гост

а

Мнениеот aechr » 30 Яну 2006, 08:06

Съдът по регистрация на който и да било вид дружество не се интересува от това чий е имота посочен като седалище на дружеството!Просто защото няма такава правна норма!
aechr
Младши потребител

Мнениеот Никой » 30 Яну 2006, 10:47

И аз така смятам. Какви са тези нотариални актове и договори за наем?Посочва се само адреса, на който е седалището на фирмата.
Никой

Мнениеот боце » 30 Яну 2006, 11:41

Според някои препоръки към документите за съдебна регистрация трябва да се приложи Договор за наем или акт за собственост за адреса на управление на дейността. Може да го искат и в данъчното.
Благодаря все пак на отзовалите се.
боце

Мнениеот Гост » 30 Яну 2006, 12:39

едва ли ще го искат в данъчното, в новите промени регистрацията се извършва в подаването на първата данъчна регистрация.. :), в случая може да се приложи копие от личната корта на лицето, ако адреса в нея съвпада д адреса на управление :D
Гост

Назад към Търговско право