начало

КС ще се произнесе за заплатите на медиците и приоритетните болници КС ще се произнесе за заплатите на медиците и приоритетните болници

Определение за търговска тайна

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Определение за търговска тайна

Мнениеот Кати » 25 Яну 2006, 13:08

Може ли някой да ми каже какво представлява търговската тайна и къде е определена. :x
Кати

Мнениеот Никой » 25 Яну 2006, 13:13

Като за начало погледни в Търговския закон, но мисля, че там няма легално определение. По скоро зависи от политиката на фирмата коя информация ще квалифицира като търговска тайна.
Никой

Мнениеот Гост » 25 Яну 2006, 13:23

Здравейте. Има становище на КЗК по въпроса. Ето извлечение от решение на КЗК: "Не съществуват данни, изчерпателно обявени от закона за производствена или търговска тайна. Тези данни са строго специфични за всеки правоимащ и освен че трябва да са обявени изрично за такива от него, той трябва да е взел и необходимите мерки за запазването им, включително чрез посочването на тази информация като тайна пред КЗК.
Разкриването на информация, посочена като производствена, търговска или друга защитена тайна би представлявало нарушение на установени със закон задължения на КЗК. В тези случаи Комисията е обвързана с претенцията на лицата за опазване на предоставена от тях конфиденциална информация."
Гост

Мнениеот Никой » 25 Яну 2006, 13:35

Има определение в чл. 52 от ТЗ, а по отношение становището на КЗК, съгласен съм с него. Всъщност за всички дружества в ТЗ е предвидена санкция при осъществяване на конкурентна дейност, така че определението за "Търговска тайна" трябва да се базира на тази основа.
Никой

Назад към Търговско право