- Дата и час: 27 Ное 2024, 11:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ООД
Подобни въпроси са обсъждаха и преди. Не може. Трябва нова регистрация - обща данъчна и по ЗДДС. Някои са на мнение, че това е абсурдно, но според мен си е напълно правилно.
- Питанчо
1. Регистрираш ООД /ЕООД.2. Прехвърляш предприятието на ЕТ от едноличния търговец на ООД /ако искаш може едновременно с това да поискаш и заличаване на ЕТ то/ . По този начин ООД то като правоприемник запазва и регистрацията по ДДС.
- mutsa
- Потребител
Подкрепям. Основава се на законовото положение, че при прехвърляне на предприятие се запазва данъчната регистрация, вкл. и по ДДС.
- Иван
Колега, ако държите да Ви пиша точно, ще трябва да се поровя. Преди около две седмици проучих основно въпроса. В Аписа излиза всичко. Тръгнах от ДПК-за данъчната регистрация, и стигнах до разни писма, указания, инструкции, както и до статии на счетоводители в разни вестници. Съжалявам, но просто в момента не разполагам с време да го търся наново. Бихте могъл да опитате и вие.
Разбира се, и на мен ми изглежда странно прехвърлянето на предприятието да запазва данъчната регистрация. Защото предприятието не е правен субект. Но за данъчните е важен не правния, а икономическия субект-в подкрепа посочвам придаването на правосубектност на гражданското дружество. Така е когато се учи отделно икономика и право. Вероятно знаете, че в Америка и в голям брой европейски страни адвокатите са и счетоводители, като завършват всъщност двете неща едновременно. Но нали в България всичко се прави наполовина.....
Разбира се, и на мен ми изглежда странно прехвърлянето на предприятието да запазва данъчната регистрация. Защото предприятието не е правен субект. Но за данъчните е важен не правния, а икономическия субект-в подкрепа посочвам придаването на правосубектност на гражданското дружество. Така е когато се учи отделно икономика и право. Вероятно знаете, че в Америка и в голям брой европейски страни адвокатите са и счетоводители, като завършват всъщност двете неща едновременно. Но нали в България всичко се прави наполовина.....
- Иван
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|