- Дата и час: 27 Ное 2024, 09:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ !!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ !!!!
Уважаеми адвокати!! Искам да ме посъветвате как да постъпя..Притежавам 4 ООД искам да ги обединя (слея) в едно.. кое е по-рационално сливане или друг вид действие?? Кое ще ми отнеме по-кратко време и коя процедура е по-лека?
- Bussines
Re: Помощ !!!!
Всички варианти включват едно и също нещо- вписване, а времетраенето е еднакво.
Съветът ми е да изберете най-подходящия за Вас вариант с оглед на целите, които сте си поставили и правното и финансово състоятие на дружествата- може да се окаже ( както често става) да Ви е необходимо съвсем различно действие от това за което питате.
За повече информация и обстойна консултация може да се свържете на e-mail:
plamen_slavchev@yahoo.com
Съветът ми е да изберете най-подходящия за Вас вариант с оглед на целите, които сте си поставили и правното и финансово състоятие на дружествата- може да се окаже ( както често става) да Ви е необходимо съвсем различно действие от това за което питате.
За повече информация и обстойна консултация може да се свържете на e-mail:
plamen_slavchev@yahoo.com
- Plamen Petkov
Въпросът, който поставяте, не може да се реши еднозначно без повече информация относно интересите, които следва да се защитят. Може да се окаже по-изгодно за Вас да прехвърлите всички търговски предприятия в едно ООД, а останалите три просто да се прекратят.
Ако намирате, че имате нужда от професионални консултатски и адвокатски услуги, моля свържете се с нас на тел.9878641 или 9887360. Александър.
Ако намирате, че имате нужда от професионални консултатски и адвокатски услуги, моля свържете се с нас на тел.9878641 или 9887360. Александър.
- viktor
- Нов потребител
Най- кратката процедура е да се закрият и на тяхно место да се учреди фондация по завещание. Нека на преден план излезе хуманното, а не търговското начало. Важното в случая е, да известите своевременно всички по-стари и нови партньори за промяната, като ги уверите, че и занапред ще си съдействувате за постигането на резултати, касаещи по-голям кръг от хора!!
- Imperator
- Потребител
Относно фондацията, тя изключва по принцип търговската дейност. Така, без документи, не мога да дам по-точна информация. Относно закриването и последващо откриване, това според мен би отнело допълнително време. Хипотетично, най-добрият вариант е може би сливането.
- bgjurist
- Потребител
Няма изрични ограничения за фондациите да не извършват търговска дейност. Вярно е, че на първо место трябва да се посочат благотворителните цели. А от това се подразбира, че по-голямата част ще отива за тези благородни цели въз основа на стапанската печалба.
- Същият
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|