- Дата и час: 04 Дек 2024, 20:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
промяна на седалището на фирмата и адрес на управление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
промяна на седалището на фирмата и адрес на управление
колеги ,каква е процедурата за да се промени седалището и адреса на управление на фирмата
- адвокат
Търговски закон
Чл. 14. (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) (1) Преместването на управлението на дейността на търговеца в друго населено място трябва да бъде заявено за вписване в съда, където е регистрацията на търговеца.
(2) Когато новото седалище е в района на друг съд, съдът по първоначалната регистрация на търговеца вписва промяната и изпраща служебно фирменото дело на съда по новото седалище.
(3) Съдът по новото седалище открива партида на търговеца в търговския регистър въз основа на решението по ал. 2 служебно или когато то е представено от лице, оправомощено да заяви вписването.
(4) Когато промяната на седалището подлежи на обнародване, то се извършва от съда по първоначалната регистрация на търговеца и от съда по новото седалище.
Чл. 14. (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) (1) Преместването на управлението на дейността на търговеца в друго населено място трябва да бъде заявено за вписване в съда, където е регистрацията на търговеца.
(2) Когато новото седалище е в района на друг съд, съдът по първоначалната регистрация на търговеца вписва промяната и изпраща служебно фирменото дело на съда по новото седалище.
(3) Съдът по новото седалище открива партида на търговеца в търговския регистър въз основа на решението по ал. 2 служебно или когато то е представено от лице, оправомощено да заяви вписването.
(4) Когато промяната на седалището подлежи на обнародване, то се извършва от съда по първоначалната регистрация на търговеца и от съда по новото седалище.
- гост
промяна на седалище и адрес на управление на фирмата
Благодаря колега за нормативната база,но това не ми е нужно ,може би не съм се изразил правилно .Става въпрос за фирма,която не премества седалище и адрес на управление в друго населено място,а само на друг адрес и е в района на същия съд.Интересува ме процедурата по смяна на адреса дали става с ново заявление или може би молба в съда по първоначалната регистрация .
- адвокат
Re: промяна на седалището на фирмата и адрес на управление
адвокат написа:колеги ,каква е процедурата за да се промени седалището и адреса на управление на фирмата
"Колега", щом не правиш разлика между седалище и адрес на управление, не заслужаваш да ти помагаме.... Хвани си истински адвокат, "колега", или питай накой от вашия курс ... Да не би да искаш да ни убедиш, че никой от познатите ти колеги не знае как се сменя адрес на управление...
На мен, обаче, ми се струва, че НЕ СИ никакъв адвокат, затова не петни името на "адвокатите", представяйки се за тъкъв.
-
scribtor - Потребител
Молба до съда по първоначална регистрация,
с която се иска да се отбележат съответните промени
в Търговския регистър по партидата на дружеството.
Прилага се квитанция за платена държавна такса- дали беше 20лв,
а и за препис от решение - мисля,че беше 1,50лв,
за да няма грешка в цифрите провери Тарифа 1
с която се иска да се отбележат съответните промени
в Търговския регистър по партидата на дружеството.
Прилага се квитанция за платена държавна такса- дали беше 20лв,
а и за препис от решение - мисля,че беше 1,50лв,
за да няма грешка в цифрите провери Тарифа 1
- pak az
адвокат написа:колеги ,каква е процедурата за да се промени седалището и адреса на управление на фирмата
Каква е фирмата ЕТ. ООД, ЕООД и т.н.?
Ако е ООД РЕШЕНИЕ на ОС, Договор за наем или НА за покупко продажба на имот, д. такса.
Ако е ЕТ е елементарно- същото...
- колега
kum gornite dokumenti dobavjam i
promenenija ustav, resp. druzhestven dogovor, ako stava duma za OOD, AD.
protokol ot OS na akcionerite, na koeto e vzeto reshenieto za promjana, ako stava duma za AD, kakto i
kopieto ot DV, v kojto e obnarodvana pokanata za vseki slucaj ako e AD.
promenenija ustav, resp. druzhestven dogovor, ako stava duma za OOD, AD.
protokol ot OS na akcionerite, na koeto e vzeto reshenieto za promjana, ako stava duma za AD, kakto i
kopieto ot DV, v kojto e obnarodvana pokanata za vseki slucaj ako e AD.
- iata
- Потребител
И като за финал искам да се солидаризирам с "scribtor" в мнението му, че най-малкото е обидно лица със спорни юридически познания да го раздават като колеги във форума. Без да имам нищо против предоставянето на безплатна юридическа помощ на незнаещите, смятам, че следва да проявят малко уважение и след като имат достатъчно познания по нормативната база, да се опитват поне да формулират правилно въпросите си.
Търговски Закон
Чл. 12. (1) Седалището на търговеца е населеното място, където се намира управлението на дейността му.
(2) Адресът на търговеца е адресът на управлението на дейността му.
Търговски Закон
Чл. 12. (1) Седалището на търговеца е населеното място, където се намира управлението на дейността му.
(2) Адресът на търговеца е адресът на управлението на дейността му.
адвокат написа:Благодаря колега за нормативната база,но това не ми е нужно ,може би не съм се изразил правилно .Става въпрос за фирма,която не премества седалище и адрес на управление в друго населено място,а само на друг адрес и е в района на същия съд.Интересува ме процедурата по смяна на адреса дали става с ново заявление или може би молба в съда по първоначалната регистрация .
- tsoft
- Младши потребител
Genialen si!:)
Spored teb dali nqma trazlika mejdu sedali6te i adresna upravlenie?:)
Ednoto e naseleno mqsto..drugoto e adres:)Tolkova lie trudno da se osmisli?:)
Spored teb dali nqma trazlika mejdu sedali6te i adresna upravlenie?:)
Ednoto e naseleno mqsto..drugoto e adres:)Tolkova lie trudno da se osmisli?:)
- MOCKING BIRD
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|