Здравейте,
Предварително се извинявам, ако темата ми не е в правилния форум.
Интересува ме следното: реших да си регистрирам търговско дружество по ДДС. Идеята ми е да намирам клиенти в чужбина, на които да продавам продукти от български производители.
Искам да разбера какви са разходите свързани с регистрация на дружеството и самата регистрация мога ли да я извърша аз или за целта трябва да наема адвокат/счетоводител. Интересува ме също ако непосредствено след регистрацията на дружеството то не извършва търговска дейност /да речем намеря първия си клиент след 3 месеца/ дължа ли осигуровки.
Какъв би бил размера на осигуровките като се има предвид, че в момента работя на трудов договор, в частна фирма. Ако нещата потръгнат идеята е да напусна и да се занимавам само с моя бизнес.
Предварително благодаря за отговора !
- Дата и час: 22 Ное 2024, 13:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Регистрация на търговско дружество
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Регистрация на търговско дружество
Предполагам, че питането е за регистрация на ЕООД.
1. Обикновено регистрацията се извършва от адвокат, но ако не можете да си го позволите може да я направите и сам. Попълват се десетина документа, единият от които е с нотариална заверка на подписа. Можете да ги намерите в интернет. Подавате всичко в Търговския регистър. Таксата е различна, съобразно това дали ги подавате лично или по интернет. Ако объркате или пропуснете нещо от Търговския регистър ще ви дадат указания, така че следете.
2. Не е задължително, но е желателно, при упражняването на търговската дейност да имате адвокат. Със свободни импровизации рискувате да изхабите впоследствие много нерви и средства.
3. Счетоводителят е задължителен, щом ще сте регистриран по ДДС.
4. Има начин да не се плашат осигуровки, ще ви ги обясни счетоводителят.
1. Обикновено регистрацията се извършва от адвокат, но ако не можете да си го позволите може да я направите и сам. Попълват се десетина документа, единият от които е с нотариална заверка на подписа. Можете да ги намерите в интернет. Подавате всичко в Търговския регистър. Таксата е различна, съобразно това дали ги подавате лично или по интернет. Ако объркате или пропуснете нещо от Търговския регистър ще ви дадат указания, така че следете.
2. Не е задължително, но е желателно, при упражняването на търговската дейност да имате адвокат. Със свободни импровизации рискувате да изхабите впоследствие много нерви и средства.
3. Счетоводителят е задължителен, щом ще сте регистриран по ДДС.
4. Има начин да не се плашат осигуровки, ще ви ги обясни счетоводителят.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
https://justice-online.com/bg
- kdkrastev1234
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|