Здравейте. Ще си отварям фирма, която ще произвежда хранителни добавки и разбрах, че трябва да си изготвя HACCP план (анализ на опасностите и контрол на критичните точки). В интернет намирам само фирми, които предлагат изготвянето им а специално при мен процеса е толкова елементарен, че не мисля, че ми е нужно друг да ми изготвят подобен план (освен ако не е задължително) затова търся помощ за това как сам да си го изготвя. Има ли точно определена бланка/темплейт, който трябва да попълня/следвам стриктно или просто трябва да напиша текст, в който да обясня процеса на производство много подробно и при всяка стъпка какви са рисковете и как съм подготвен да реагирам при възникнал проблем. Ако има някаква бланка/темплейт, който да попълвам стриктно с специални полета и т.н. може ли някой да ми даде линк или файл с тази бланка. Благодаря предварително.
Това е най-доброто обяснение, което съм намирал до момента - http://www.referati.org/proceduri-osnov ... /23638/ref
- Дата и час: 26 Ное 2024, 04:03 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
HACCP план за производство на хран. добавки
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: HACCP план за производство на хран. добавки
Препоръчвам ви да потърсите специалисти за ВСИЧКИ процедури, които не са във вашата професионална компетентност. Нещата ви се струват елементарни, точно защото не сте специалист в съответната област.
По същия начин ще решите, че нямате нужда от адвокат, защото създаването на фирмата е елементарно и от счетоводител, защото всичко, което иска НАП към момента е една попълнена бланка (че я има и готова - викат и ГДД).
На съвети от сайт, чието предназначение е да дава готови пищови за преписване в университетите не бих се доверил.
По същия начин ще решите, че нямате нужда от адвокат, защото създаването на фирмата е елементарно и от счетоводител, защото всичко, което иска НАП към момента е една попълнена бланка (че я има и готова - викат и ГДД).
На съвети от сайт, чието предназначение е да дава готови пищови за преписване в университетите не бих се доверил.
- SashkoS
- Потребител
Горната бланка( темплейт) няма да ви свърши никаква работа- вярвайте ми. Съпруга се занимава с разни дейности в тази сфера- за всеки обект си плаща на Изпълнител за изготвяне на нов НАССР, защото всеки обект е различен, и си има различни критични точки.
Ако нещо съм запомнила от него, то е един практически съвет - проверяващите гледат по-благосклонно ако програмата е писана от техен (бивш) колега.( това не е юр. съвет, ама толкова от опит на човека до мен).
Като съдържание е в пъти по-обемисто от това, което ви се е сторило за "добро" в нета.
Ако нещо съм запомнила от него, то е един практически съвет - проверяващите гледат по-благосклонно ако програмата е писана от техен (бивш) колега.( това не е юр. съвет, ама толкова от опит на човека до мен).
Като съдържание е в пъти по-обемисто от това, което ви се е сторило за "добро" в нета.
- Гост.
- Старши потребител
Ок, да кажем, че съм написал HACCP план. Какво следва, на кой го давам? Днес отидох в ДВСК и тя жената почна некви песни за директиви за алинеи, въобще не вдява какво я питам. Отивам с този HACCP план и на кой го давам? Кой ми казва "да, пич, става. Ето ти печат, всичко е ток и жица." Писна ми от тези зад бюрата дето си прехвърлят топката и не им се занимава да обяснят като хората. То не е бюрокрация, то не е правни схеми. Като в Астерикс и Обеликс...
- lolmart
- Нов потребител
HACCP Софтуер с който работят едни от най-големите производствени предприятия в България. Специално разработен да покрива всички изисквания съобразени с EU и производството и партидната проследяемост на храните.
За повече информация: http://webnicebg.com/portfolio.html
За повече информация: http://webnicebg.com/portfolio.html
- webnice
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|