начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Как да постъпя! Проблем при изплащането на застраховка.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да постъпя! Проблем при изплащането на застраховка.

Мнениеот jodomen » 23 Апр 2014, 14:55

Здравейте, имам проблем със застрахователна компания ЕВРОИНС.
Преди повече от година ми откраднаха колата която бях застраховал при тях. След ходене по мъките и носене на всевъзможни документи които поискаха в последствие разбрах че една част от тях можели да си ги изискат по служебен път / думи на офицер от КАТ/ преди повече от месец предадох всички необходими документи според тях.
Казаха ми до 8 дена ще си получите парите.
Мина месец пари няма! Поинтересувах се какъв е определения сток за изплащане.

"В какъв срок се изплаща обезщетение за настъпилите щети?
Срокът варира в зависимост от вида на застраховката, но не повече от 15 дни след представяне на всички документи, необходими за установяване на обстоятелствата около настъпването на щетата."
http://www.euroins.bg/common-43.html

Вече минаха много повече от тези дни и абсолютно нищо не се случва. Брокера който ме застрахова вдига рамене и казва незнам в централата са документите един път били при юристите втори път на друго място. Взъня в централата на ЕВРОИНС там с никой немога да се свържа или ако успея ме прехвърлят и резултат няма.
Опитах се да напиша във формата за обратна връзка през сайта им. Оказа се че не работи!!!!

Вече незнам какво да направя и как да постъпя.
Решил съм да ходя за пореден път на място, да вдигам скандали,но смятам че пак няма да има резултат, чакаш и това е. Някакво невидение и незнаеш към кого да се обърнеш.

Кажете ми какво да направя. Към адвокат ли да се обърна, жалби ли да пускам. До кого и къде незнам!?

Препоръчайте ми някой адвокат който се занимава с подобни казуси да го ангажирам да се заеме в моя проблем.

НИКОГА ПОВЕЧЕ еВРОИНС!
jodomen
Нов потребител

Re: Как да постъпя! Проблем при изплащането на застраховка.

Мнениеот kdkrastev1234 » 23 Апр 2014, 17:34

Всички застрахователи се бавят при изплащането на обезщетенията.
Пусни им едно предупреждение с копие за теб и входящ номер, с приблизителен текст:
"Във връзка с щета номер ......................... сме представили всички поискани от вас документи. Уведомяваме ви, че ако в 15 дневен срок не определите и изплатите обезщетението по щетата, ще бъде принудени да подадем жалба до Комисията по финансов надзор, както и да защитим правата си по съдебен път. Обезщетението може да ми бъде преведено по следната сметка: ........................".
След такова известие винаги се обаждат.
Не е проблем да се води и дело, ако държиш на такова. Там ще вземеш сумите, ведно с лихви и разноски. Само че разноските ги плащаш предварително, а дело продължава с години. Преди месец приключих на втора инстанция дело, срещу тях, което беше започнато през 2009г. и вървеше сравнително бързо. След втората инстанция можеш да си събереш сумите, т.е. за обезщетението вероятно ще чакаш 4-5 години.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Re: Как да постъпя! Проблем при изплащането на застраховка.

Мнениеот pitasht » 14 Май 2014, 15:36

Да бавят се, и то по застраховките Каско още повече се бавят, при кражби съвсем. Аз при една катастрофа пуснах факс до застрахователя с малко по-остър тон и доста бързо си получих парите.
Адвокатът :) винаги е вариант, но имаш време, давностите са дълги. Все пак не го отлагай много.
pitasht
Активен потребител

Назад към Търговско право