начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Каква фирма да избера при тази дейност:

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Каква фирма да избера при тази дейност:

Мнениеот marto01 » 30 Яну 2014, 23:22

здравейте!

бих желал да получа кратък съвет относно следното - предстои през няколко месеца да водя курс с кратка продължителност - 2-3 седмици, но за целта ми е нужен някакъв търговски статут - какво бихте препоръчали? ЕТ не искам поред причини. мислех за ЕООД, но там ме притеснява ежемесечното осигуряване (макар, че имам друга постоянна работа и се осигурявам, разбрах, че и тук ще трябват осигуровки въпреки това), както и плащанията за счетоводство - подобни разходи обзсмислят всичко, защото биха били колкото стойността на курса. имам и приятели с фирми - възможно ли е да се 'присъединя' към тях временно по някакъв начин.
и друго - ако имам еоод и през месец му спирам дейността за месец-два - възможно ли е? и накрая на годината предполагам пак ще има годишно счетоводно приключване, което ще струва едни пари?

благодаря предварително!
marto01
Нов потребител

Re: Каква фирма да избера при тази дейност:

Мнениеот ch3oh » 31 Яну 2014, 12:00

Не смятате ли, че е безкрайно неуместно да искате безплатни консултации за дейности, от които смятате да извличате печалба?
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 31 Яну 2014, 12:29

Е, днес по изключение ще наруша мълчанието, което си самоналожих от октомври насам, защото се разсмях.
Добри човече, по-просто е да помолите приятелите Ви да Ви платят счетоводството, нежели чрез своите "фирми" (ЕТ? ООД? мейби СД?) да го плащат така и така :D Защото, нали, за тях също има някакви разходи и данъци, ако Ви "присъединят" и не е ясно поне засега колко ще бъдат те...
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот iliana88 » 31 Яну 2014, 14:29

В ЗЗД има възможност за сключването на т.нар. граждански договор. Когато изнасяте лекции, то сключвате такъв договор с възложителя и възложителят заплаща за извършената услуга на физическото лице, т.е. Вие. Ако ситуацията е точно както я описвате, то това е най-разумното решение.
Разкриването на фирма може да има смисъл, когато имате друга крайна цел.
iliana88
Младши потребител

Мнениеот garnet2k » 14 Апр 2014, 13:14

ch3oh написа:Не смятате ли, че е безкрайно неуместно да искате безплатни консултации за дейности, от които смятате да извличате печалба?

Това е форум - що да е неуместно. Като не искаш да даваш безплатно консултации, що просто не си мълчиш?
garnet2k
Младши потребител

Назад към Търговско право