начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дистрибутор - Каталожна търговия

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дистрибутор - Каталожна търговия

Мнениеот skb57 » 15 Мар 2014, 10:06

Здравейте ,
Дистрибутор съм на една фирма за козметика, парфюми и т н ..
Въпроса ми е как мога да продавам нейната стока без касов апарат? а съм фирма но нямам касов апарат
но Диструбутор съм като частно лице а не като фирма ? Имам само складова разписка за стоката , а ако някой клиент поиска фактура и касов бон? Примерно продавам в офиса на някоя фирма и данъчен инспектор ми поиска някакви докумунти ...фактура , касов апарат и т н ??? За мен е важно да съм данъчно изправен !
skb57
Нов потребител

Re: Дистрибутор - Каталожна търговия

Мнениеот chandra » 26 Мар 2014, 14:03

Лично според мен, в момента не сте изрядни! Доколкото ви липсва счетоводна отчетност въобще. Според мен трябва да се регистрирате като търговец, най-добре е ЕООД, да регистрирате касова апарат и така. Другият вариант е самата фирма, чиято козметика продавате, да издава фактура или касов бон, но пак трябва да уредите статута си на консултант-продавач и съответно да имате поне граждански договор с тях, да се регистрирате в НАП като самоосигуряващ и да внасяте осигуровки и данък на това, което ще получавате като % от продажбите.
chandra
Потребител

Мнениеот iliana88 » 26 Мар 2014, 18:29

Не е нужно в случая да се регистрира ЕООД - дори е неизгодно. Приемам хипотезата, че годишният оборот не надвишава 50 000 лв. като най-вероятна. Можете да работите като упражняващ свободна професия или да регистрирате ЕТ. Подавате патентна декларация и регистрирате касов апарат. За по-подробна информация се обърнета към експерт-счетоводител, а не към юрист. Считам, че ще получите по-точна информация
iliana88
Младши потребител

Мнениеот chandra » 27 Мар 2014, 13:56

Мхм, пък с неограничената отговорност на ЕТ-то е много изгодно...
chandra
Потребител

Назад към Търговско право