начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съкращение на пенсионер и Обезщетения

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение на пенсионер и Обезщетения

Мнениеот denitsaa » 18 Мар 2014, 11:46

Здравейте,
Имам въпрос, чийто отговора поне за мен е доста труден и никъде не откривам информация за подобен случай. Ще се радвам ако Вие можете да ми съдействате.
Случая е следния:
Пенсионер работещ на трудов договор, който ще бъде съкратен по чл.328 ал.1 т.3 от КТ. Има право на обезщетение по чл. 222 ал.1, ако не си намери работа. Въпроса обаче е, че при пенсиониране работодателя не е изплатил обезщетение по чл. 222 ал.3. В момента работи при същия работодател.
Въпроса ми е има ли някакво основание и начин да си търси обезщетението по чл.222 ал.3 след като не го е направил когато е пенсиониран. Изобщо полага ли му се такова обезщетение в момента?
denitsaa
Нов потребител

Назад към Търговско право