начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Огромен проблем с Глобул

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Огромен проблем с Глобул

Мнениеот susan_ward » 27 Окт 2010, 20:25

Преди година сключих договор с тях!Непрекъснато ми завишаваха сметките и съответно спрях да плащам!Прекратили договора и започнали да изпращат писма в нас..(аз отдавна не живея там).Звънели по телефона и на вратата.
Нашите им казали,да си търсят мен и да не ги занимават с глупости!
Обаче днес явно са ги притеснили!
Обадили се по телефона и казали,че до 3 дни идва съдия изпълнител!

Моля за помощ!
Казвайте какво да правя!(Ясно че е адвокат)
Но съм студентка..нямам пари за глобул!Колко струва една консултация при адвокат?Дайте адвокат!
Възможно ли е този съдия изпълнител да взима нещата на родителите ми?
Защо?!

Предварително благодаря за отговорите!
Много съм притеснена!
susan_ward
Нов потребител

Re: Огромен проблем с Глобул

Мнениеот partyflowers » 27 Окт 2010, 20:59

1 :не могат нищо да вземат от родителите ти,нито от който и да е друг
2:ако няма никакво движение по този казус 5 год.т.е ти ги въртиш , и не им плащаш а съд-изп.няма кво да вземе през това време....отива в коша.Ако има обаче движение на пари по твоя сметка ще ги запорират
partyflowers
Нов потребител

Мнениеот susan_ward » 27 Окт 2010, 21:10

Като песен звучи това в ушите ми!
Сигурен ли си в това което казваш?!

Имам един лаптоп и един рутер на мое име..ей сега ги продавам на търг!

Сметки банкови имам няколко (тамън 3) депозитни! На 0 са и трите!
За в бъдеще не се предвижда да отварям нова!
susan_ward
Нов потребител

Мнениеот gdimitrov » 01 Ное 2010, 16:25

Здравей,
първо не смятам, че проблема ти е огромен, а и като ползваш дадена услуга би трябвало да си я пращаш. А доста ми е интересно и как разбра, че ти завишават сметките?
Не ме разбирай погрешно, но българина трябва да се научи че няма безплатен обяд и това че си студентка не би следвало да е оправдание
gdimitrov
Нов потребител

Мнениеот susan_ward » 26 Яну 2011, 22:18

Ами при 30 лева месечна такса..
10 безплатни с номера с глобул
2 часа към всички абонати + чужбина
безплатни СМСи и още един куп такива ми кажи как направих сметки по 60 лева, като имам мтел карта и съответно си я използвам с Мтел!

Друг е въпроса, че когато си сключвах договора исках да си избера номер!
Проверихме го с консултанта и той каза, че е свободен!Платих го!
Процедурата била да ми пусне случайно генериран номер и до няколко дни, щели да го сменят с номера, който аз искам!Съгласих се!Подписах!Платих!
След 2 дена отидох да проверя защо още не е активиран номера?!Оказа се че е станала някаква грешка при сключването на договора и не можело вече да ми го дадът (използваха някакви думи от типа на DNS1 и DNS2)!
Исках да си прекратя договора още тогава..не става!
Исках да се видя с шеф - дойде този на офиса и каза това е положението!
Консултантът объркал нещо си и номера, за който съм платила не може да ми го дадът!От тогава до третия месец мисля, че се разправях!И през това време си плащам като поп!Накрая се ядосах казах им да си **** майките!Предложиха ми само да ми върнат парите..което не ме устройва!

Спрях да плащам и се стигна до тук!
Не става въпрос за безплатен обяд..а за това, че платих обяд..ама не ми го донесоха!
И повярвай ми..нищо не мога да направя!Безсила съм явно!
susan_ward
Нов потребител

Мнениеот toni_sf » 27 Яну 2011, 03:03

до-susan_ward Това което описвате е малко невероятно да стане, но явно сте празна от гърлото нагоре :D може да сте забравили на кого сте звъняли и да си мислите,че всеки номер на който звъните Ви е безплатен .А пък отделно да не говорим,че сте взели и нет и лаптоп от тях :D поне така предполагам , а да си закриете номера за който твърдите ,че не става просто звучи абсурдно.ДАВАМ ВИ ЛЕК СЪВЕТ ,звъннете от глобулският си номер на 1516 и поискайте код от оператора за спиране на този номер ,като ви го дадат отивате в най близкият магазин на глобул или германос и там казвате ,че искате да прекратите договора с този номер , давате им кода ,те пускат документите за прекратяване дават Ви документ, който подписвате взимате си копието от него и сте приключили нещата.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот susan_ward » 27 Яну 2011, 16:37

Празен може да си ти..
Къде прочете да съм взела лаптоп или интернет?!
Леко само с определенията!
Прост народ!

Не става договора е прекратен по моя вина!Преди доста време вече..дълга ми е продаден,доколкото знам!
Все тая..мерси за първото компетентно мнение в началото на темата!
Другите са просто паплач..
susan_ward
Нов потребител

Мнениеот marinov » 27 Яну 2011, 17:36

Безплатен съвет! Плати си парите и не се осланяй на погасяването по давността, защото всяко действие по изпълнителното дело прекъсва давността. Глобул работят със фирми за събиране на задължения, а те може да си сигурна, няма да те забравят :lol: Дълга ще си седи и ще се олихвява, а разноските ще растат - виждал съм как от 200 лв. дълг става на 2000лв. Повярвай ми, няма измъкване - от пенсията ти ще удържат ако се наложи.
marinov
Потребител

Мнениеот donna » 27 Яну 2011, 19:25

Не глобул ти е проблем ,а ти на глобул.
Всекий месец получаваш фактури , ми погледни си номерата с ,които си говорила и ще разбереш кое от къде ти идва.
Истината е проста , ползвала си не искаш да плащаш ,както много българи ...вс. на аванта.
donna
Старши потребител

Мнениеот djandarin » 27 Яну 2011, 20:47

мен ако питаш хич даже не се и занимавай....не знам какви са тия телефонни изблици "утре идва съдия - изпълнител" сякаш палач идва утре и сигурно ще те бесят пред общината.....както и да е, има си ред и процедура, която трябва да се спази, а от опита ми с глобул съм УБЕДЕН че тя не е спазена...дълго време се размотавах с тях и мога само да ти пожелая моя край
"There is no justice, only I exist."
Аватар
djandarin
Потребител

Мнениеот toni_sf » 28 Яну 2011, 05:10

:D Както прочетохте ,аз съм написал ,че предполагам за нета и лаптопа,защото не винаги се задава актуален въпрос тук а просто се събират мнения.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот irena_vulcheva » 18 Фев 2014, 18:39

Какво стана накрая.. плати ли ,,, ?
irena_vulcheva
Нов потребител

Мнениеот lanfear » 05 Мар 2014, 10:55

Не знам за мадамата, но моята драма с глобул:
декември 2009 г. пускам нов договор, с мноооооого минути към десет номера. Аз говоря обичайно с 6, но да си има. Кога ще ми пуснете минутите? На първия работен ден. Т.е. на 27? Да, на 27ми. Ок, чудесно. И на 27 декември аз почвам да си говоря с 6те си номера, говоря ли, говоря, приказка. Идва първата фактура - 80 лв. И аз - шах с пешката. Отивам да проверя. И какво се оказва - пуснали ми минутите на първия работен ден...за януари. Така че - бич плийс. Гадове са, и това е.
Ест, не ги платих. След два месеца като ме изключиха, си взех предплатена карта на името на гаджето.
Пращаха ми писма на стария адрес известно време, новия ми наст. го нямат - за което не мисля да съм виновна, ходих три пъти в техни офиси, да им го кажа, системата им все не работеше и не можело. Та така. Давността е три години. Да приемем, че те засъдят - те или по - вероятното - фирма, изкупила дълга. Какво трябва да стане - да те призоват. Отиват на адреса. Теб те няма. Отиват втори път - теб пак те няма. Пускат искане за постоянен адрес от мвр. Лепят ти бележка на този адрес да се явиш в двуседмичен срок бла бла, редовно призован бла бла, осъждат те. На мен бележки не са ми лепили. Така че или - вариант А, са ме забравили/пренебрегнали/писали несъбираема, и давността е изтекла, или вариант Б, не са ме призовали редовно за дело, посредством лепване на бележка, така че ако ми затърси някой нещо, ще се позовавам на това, пък ще мисля други възражения в движение ... :D
lanfear
Потребител

Мнениеот borovinka » 05 Мар 2014, 11:21

Lanfear, не че нещо, но с този ход на разсъждения, сигурна ли сте, че началото на подписа ви е вярно твърдение? Мисля, че трябва да спрете до "млада и красива".
Пълни глупости говорите и по-скоро звучите като щрауса, който си заравя главата в пясъка (да не види проблема с неприсъственото връчване), а дупето отвън остава...
Вие си знаете, само да ви кажа, че фирмите за събиране на вземания наистина не се отказват и в много по-голям филм ще се вкарате да доказвате, че не дължите тези 80 лева (че и разноски ще направите в пъти повече), отколкото ако си проверите дали има някакво задължение и вземете, че си го платите. Просто съвет.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител

Мнениеот lanfear » 05 Мар 2014, 12:15

Слушам те много внимателно, ако имаш да кажеш нещо конкретно. ;)
lanfear
Потребител

Мнениеот kdkrastev1234 » 05 Мар 2014, 20:17

Бе и аз съм на мнение, че не си заслужава нервите /а и средствата, ако се наложи да ползваш адвокат/ за тая сума. Рядко го казвам, ама ако имаш възможност по-добре плати, че за събирачите изглеждаш като няколкостотин лева хонорари.
advokat.k.krastev@gmail.com
https://justice-online.com/bg
kdkrastev1234
Потребител

Назад към Търговско право