начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

fakticheska greshka

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

fakticheska greshka

Мнениеот deyana » 26 Май 2004, 15:12

W reshenie ot sada ima naprawena fakticheska greshka - imeto na sobstwenika e napisano greshno. Podadoh molba za poprawka, obache ne iskat da mi ia poprawiat, bez da se plati dopalnitelna taksa za promiana na imeto. Grehskata e po tiahna wina. Kam kogo triabwa da se obyrna w sada, za da se iziasni waprosa?
Blagodaria predwaritelno!
deyana
Нов потребител

Re: fakticheska greshka

Мнениеот лунатик » 26 Май 2004, 17:27

Решението на съда по фирмено ли е?
лунатик

Мнениеот GD » 27 Май 2004, 10:23

da, reshenieto e po firmeno delo. Zayawlenieto e podadeno s prawilno ime na sobstwenika na ET. Po niakakwa prichina w bazata danni na programata, s koyato rabotiat w sada e sgresheno imeto i sega ne iskat da go koregirat.
GD

Мнениеот deyana » 27 Май 2004, 10:29

da, reshenieto e po firmeno delo. Zayawlenieto e podadeno s prawilno ime na sobstwenika na ET. Po niakakwa prichina w bazata danni na programata, s koyato rabotiat w sada e sgresheno imeto i sega ne iskat da go koregirat.
deyana
Нов потребител

Мнениеот лунатик » 27 Май 2004, 11:32

Подайте жалба до председателя на окръжния съд. Ако не реагира, пишете и до инспектората на министерството на правосъдието (а и до прокуратурата). Съдилищата са длъжни да си оправят грешките сами, а не само по ваше искане. (чл.499 ГПК, по аналагия с чл.192 ал.2 ГПК)
Ако не ви се занимава, платете си ДТ за вписване на "промяна" с истинското име.
Боже, какви дивотии има по тоя свят. За кой ОС става дума?
лунатик

Мнениеот shekito » 27 Май 2004, 22:01

Bati Goiko
shekito

Мнениеот deyana » 28 Май 2004, 11:29

Благодаря за отговора!
Не че ми се занимава, таксата наистина е малка, но "капка по капка - вир става", този номер го играят масово, защото не искат да признаят, че грешката е тяхна, пък и защо да не вкарат някой лев в сметката на съда??!!
Една моя приятелка си смени собственото име като се омъжи. Смени си после името на фирмата (тя е ЕТ) като в заявлението и беше написано от новото и име. Никъде не се води ново обстоятелство смяната на собственото име (то е извън кавичките в името на фирмата), но въпреки това я караха да си плати такса, за да и го оправят в базата данни. Тогава говорихме с председателя на съда и той каза, че няма нужда, защото базата данни няма нищо общо и деловодителките са длъжни да следят вярно ли е съдържанието на решенията, които издават.
И ето сега - пак подобен проблем. Те искат да ни писне и да си плащаме като попове каквото кажат. Затуй сме на това дередже!
deyana
Нов потребител

Мнениеот donna » 28 Май 2004, 11:34

нямяла съм проблем с яфг по фирмено дело , но ми се е случвала такаво по граждански дела , пиша си молбата за поправка на яфг , но не съм плащала нищо до сега , съда призовава страните ,дава ход , поправяме грешката и всички сме доволни
де ги тия съдилища дето искат пари за грешка допусната от тях
donna
Старши потребител

Мнениеот Goro ivanov » 28 Май 2004, 17:01

Moga li da te pomolia donna, razbira se ako ne predstavliav trudnost za teb i ako e po silite ti, da mi pratish primerna molba za popravka na Javan fakticheska greshka. Blagodaria predvaritelno za slamkata
Goro ivanov

Мнениеот donna » 28 Май 2004, 17:34

пощата ми не работи нещо пускам я тук

ето ти една ,само че при нея бяха объркани някакви суми по договора

До районен съд –гр……..

М О Л Б А

От …………..

по д.№ …..на ……. районен съд

основание: чл.192 ал.2 от ГПК

Уважаема Г-жо Съдия ,
В решението по д.№ ……… Р.С. е допусната явна фактическа грешка посочена е общата сума от …… лв съставляваща неизплатена наемна цена и наказателна лихва по т.... от договора от …….. в едно със законната лихва считано от ……..г .
Горната сума не е разграничена по отделно на главница и лихви, а именно ….. лв главница и …… лв лихви .
Моля да ни призовете на съд и след като се убедите в истинноста на твърденията ни да постановите решение за поправка на решението по д.№….. на …..РС в частта му относно разграничаване на сумата от ….. лв съставляваща неизплатен наем и наказателна лихва по т.7 от договора от …….. на главница в размер на ……… лв и лихва в размер на …….. лв.

Прилагам препис от молбата за ответника

С Уважение:
donna
Старши потребител

Мнениеот georgi nenkov » 03 Яну 2005, 22:54

iskam da otkria firma ,kakvi dokumenti sa mi nujni?ot kade moga da polu4a po podrobna informacia?
georgi nenkov

Мнениеот миа » 04 Яну 2005, 18:59

А аз искам някой да ми обясни как се слагат плочки и ако може да не ми взима никакви пари. Хайде стига с тези номера!
миа

Мнениеот aneliatakova » 06 Яну 2005, 19:18

След като по време на делото не сте разбили сумата на главница и лихва, каква поправка на явна фактическа грешка искате.
aneliatakova
Нов потребител

Мнениеот донна2 » 06 Яну 2005, 19:43

драга"по време на делото " сигурно сумата е разбита на главница и лихви ,по простата причина че за главницата 100% има фактура , а лихвата ти я изчислява ВЛ .По голяма простотия от израза " по време на делото " не бях срещала .
Вие въобще наюсно ли сте с някои основни неща ............примерно как се формира цената на иска .
Вие някой пишман юрист ли сте или някой счетоводител които си няма на идея от искова молба .
донна2

Мнениеот донна2 » 06 Яну 2005, 19:45

между другото решението за поправка на ЯФГ отдавна е влязло в сила
донна2

Назад към Търговско право