начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

помощ - спешно

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: помощ - спешно

Мнениеот W# » 30 Мар 2004, 16:28

Днес, заверхме нот. договора за прехв. на друж.дялове. Гледам обаче сега учред. акт и се чудя как и от къде точно да го променя, че толкова кофти е започнат: "Днес.....подписаният.............живущ....и вс. му данни, изготвих и подписах настоящият учред.акт на ............ЕООД, и след като новият собственик приема условията на учр.акт, се чудя как да го започна...., но ще мисля имам 1-2 дни.
W#

Мнениеот W# » 30 Мар 2004, 16:50

Да промених го, като написах че "капиталът на дружеството е собственост на ..........новия собственик в пълния му размер. и общо взето др. нищо не се променя само проблема със започването..., което написах преди това...
W#

Мнениеот me » 30 Мар 2004, 17:26

Аз си имам свое виждане за проблема-прехвърляне на всички дялове на ЕООД от едно лице в собственост на друго. Но в момента наистина нямам време да я развивам тази теория. И затова за мен проблема не беше кой да назначи управителя, а как ще стане прехвърлянето. Защото прехвъллянето на дяловете е лесно, но как ще се освободиш от предния собственик, след като той има право на дял от имуществото при напускане на ТД, пропорционален на встъпителната му вноска, която в случая е 100%? Как ще се уредят имуществените отношения? И ТЗ предвижда специален ред за приемане и напускане на съдружници.... че чак до промяната на учредителния акт.
Наистина нямам време.
me

Мнениеот maloumnik » 31 Мар 2004, 10:35

Скъпа колежке, като гледат си вдигнала гилдията на крак, за да ти реши приблемите, а за мене просто такива няма. Промяната е една и се плаща една единствена такса - 20 лв /все още/. Колкото и обстоятелства да заявиш след като се подават с една молба, таксата си е една и съща. Промяната на едноличния собственик на капитала, няма отношение към управителя. След като във вашия случай този управител изкупува дяловете и става едноличен собственик, сключеният с него договор за възлагане на управлението просто престава да действува /прекратява се/. Ако този ваш "управител" вече в качеството си на собственик на капитала реши да смени управителя /т.е. себе си/ и да назначи друго лице, трябва да сключи договор за възлагане на управлението и вече новият управител ще заяви това обстоятелство за вписване. При Вас на практика има единствено смяна на собственика на капитала и на вписване подлежи само това обстоятелство. Ако новият собственик не харесва съществуващия статут на ЕООД, най-много да си одобри друг и в зависимост от промените или да поиска вписване или просто ще го приложите към фирменото дело.
Всичко добро. И една молба - когато се поставя конкретен проблем за решаване, той се описва с всички подробности. Иначе просто си играем на гадаеене. Или пък съществува риск да поискаме съответната част от хонорара - за съветите, а не за помощта.
maloumnik

Предишна

Назад към Търговско право