начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕООД

Мнениеот jenny_m » 07 Апр 2004, 20:20

Още едно въпросче , ако позволите...:-))))
Защо ЕООД е за предпочитане пред ЕТ ???- освен разликата в лимитирането на имуществената отговорност при ЕООД имам предвид...Днес ми казаха, че има разлика и в сумите по осигуровките...При ЕТ тези суми били много по-големи , отколкото при едно еднолично дружество с ограничена отговорност...Така ли е???
Мерси на всички проявили вн-е и отзовали се на молбата ми за помощ!
С уважение:Жени
jenny_m
Потребител

Re: ЕООД

Мнениеот tany_ivanova » 07 Апр 2004, 21:45

Собственикът не ЕООД-то не изравнява ДОО и ЗО в годишна декларация по чл.41 от ЗОДФЛ, ако не е полагал личен труд в дружеството си. Печалбата на ЕООД-то няма нищо общо със доходите на собственика. При собственика на ЕТ-то нещата стоят по друг начин.... Печалбата на ЕТ-то се явява доход на собственика на ЕТ-то и ако този доход е по -висок от дохода върху ,които са внасяни осигурителни вноски през годината / повечето собственици се осигуряват на минималния праг които за 2003 г. беше 200 лв/месечно....или 2400 лв. за цялата година / се довнасят осигурителни вноски за ДОО и ЗО. Но и в двата случая са самоосигуряващи се лица.... собственика на ЕООД не сключва ДУК със ЕООД-то си.
tany_ivanova
Потребител

Назад към Търговско право