начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Внос

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Внос

Мнениеот Милена.П » 03 Яну 2005, 12:45

Честита, успешна и щастлива Нова година!

Колеги, някой има ли яснота по следния въпрос - с какви документи трябва да се съпровождат храни и лекарства при внос в България? Има ли някаква специфична процедура? Ще ми спестите много време ако някой вече е "извървял този път". Предварително благодаря!
Милена.П

Re: Внос

Мнениеот geryvesy » 05 Яну 2005, 14:27

Със съответните сертификати издавани от страните, от които се внасят. Аз съм внасяла сухо мляко от турция. Към стоката имах сертификат на турски. А за лекрствата предполагам разрешително за производство.
geryvesy
Младши потребител

Мнениеот g.b.g » 05 Яну 2005, 15:03

При внос на хранителни продукти, ако са от животински произход е необходимо ветеринарно разрешително/издава се от Нац.Ветеринарна служба, за определен продукт, количество, ГКПП, произход, място на складиране/, ако са от растителен произход, разрешителното се издава от СХЕИ
g.b.g

Мнениеот Милена.П » 05 Яну 2005, 16:13

Благодаря!
А знаете ли освен в Закона за храните уреден ли е някъде другаде нормативно въпроса?
Милена.П

Назад към Търговско право