начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

как да прехвърля ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да прехвърля ЕТ

Мнениеот pipeli » 21 Фев 2006, 10:31

Здравейте. Имам фирма ЕТ .ЕТ- то има сключен договор за наем на кафене остават 5г. от договора намерих човек който ще ми плати оборудването но ако предложа на наемодателя да сключи договор с него мисля че ще откаже за това идеята ми е да прехвърля фирмата без знанието на наемодателя но не знам как да стане и има ли опасност наемодателя като разбере че фирмата е собственост на друг да му прекрати договора.
pipeli
Младши потребител

Мнениеот pupy » 21 Фев 2006, 11:17

Той може да купи преприятитео на ЕТ-то и д астане правоприемник, но няма да е трудно на наемодателя Ви да разбере това, ако направи справка в Търгвоския регистър и ако има клауза за безусловно прекратяване с предизвестие, ще може да прекрати договора на всяко основание. Ако имате право можете да пренаемете, но той все някога ще забележи,че други лица заемат помещението му, а той решава на кого да отдаде собсвтеността си. По-добре го уредете с него.
pupy
Младши потребител

Назад към Търговско право