начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Фирма в България

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот prnedev » 29 Дек 2005, 03:23

http://b2b.bia-bg.com/index.asp?i=c61&l=1

Тук е казано всичко, дано да не се уплашиш от многото работи, които се налага да се вършат.
Малко е старичко, та по отношение на данъците и осигуровките много много не се заглеждай. Числата са по-ниски, иначе принципа е същия
prnedev
Активен потребител

възмутително!

Мнениеот Петров » 29 Дек 2005, 04:36

Лелееее..случайно съм на тая страница, но останах изумен!!! И естествено възмутен от наглия и поучителен тон на така наричащите се господа"адвокати". Хей, ама вие ако има начин и на форума ще сложите една касичка и да си събирате лептата!!!!....А относно регистрацията и пускането на една фирма в България..аз имам фирма,която да ме пази господ, досега адвокат не се е докосвал..Регистрацията всеки гражданин на България може да свърши и сам, както и всички останали неща. Стига да има елементарни познания и желание.
Петров

Мнениеот Гост » 29 Дек 2005, 10:17

Само едно нещо не разрбах. Защо ни наричат "злобни", когато просто се опитваме да посочим как се задават коректно въпроси във форума. Не въпроси за живота, вселената и всичко останало, а нещо конкретно, на което наистина може да се отговори точно. Например, ако въпросът беше: я кажете колко капитал трябва да се внесе за ООД или АД, дали трябва да го внеса целия, или може част, после мога ли да си прибера парите (ето, даже три въпросчета станаха), щях да отговоря веднага, без да искам никакви лепти, касички и т.н. Тъй че тези, които твърдят, че става въпрос само за пари, не са прави. Не подкрепям и колегите, които са по-груби. Но ако не насочваме хората как да питат, а просто си мълчим, те просто няма да получават читави отговори. И после пак ние ще сме виновни и пак някой ще каже"глей кви *** копелета, само за кинти мислят, нищо не казват, или пък до един са некадърни". Това мнение да ви прилича на ламтене за пари или клиентела, а? :twisted:
Гост

Мнениеот Гост » 29 Дек 2005, 13:23

От първоначалния госп - "ВСЕЗНАЙКО"

Още в началото отговорих на въпросите на питащия така, както бяха зададени - капитал, необходимото време за регистрациите, д.т. и т.н.

Но "извън граница" - не остана доволен, тъй като не му бил харесал тона ми, според него нямало такова нещо, като "кредитна история" на фирмата, не съм му бил отговорил изчерпателно и др. такива.

Най-вероятно питащият иска да му се изпратят всички документи, ако може и с попълнени платежни нареждания.

Като имам впредвид как са му зададени въпросите и реакцията му към всички, които не заеха неговата страна, вече съм абсолютно сигурен: "извън граница" няма никакъв собствен бизнес в чужбина, защото ако имаше - поне от малко щеше да е наясно какви точно въпроси да зададе, а не: "искам да правя бизнес в БГ - какво да направя".
Най-вероятно изкарва някаква заплата в евро и вече си мисли, че всички ние тук сме аборигени и сме му длъжни, защото той е "извън граница" и е от така наречените успели българи в чужбина.

И още нещо - успелите българи сме тук - в България, най-малкото защото тези в чужбина не само, че са световно неизвестни, но не ги знаят дори в квартала им/естествено докато не направят някой золум/.

Успех в "бизнеса" в ЕС, а ако решите и в БГ - никой не ви мисли "злото" или да ви завижда - най-малкото, защото покрай вас и приятелите ви биха добре - винаги е добре да познаваш някой "преуспял българин"
Гост

Мнениеот Гост » 29 Дек 2005, 13:25

От първоначалния госп - "ВСЕЗНАЙКО"

Още в началото отговорих на въпросите на питащия така, както бяха зададени - капитал, необходимото време за регистрациите, д.т. и т.н.

Но "извън граница" - не остана доволен, тъй като не му бил харесал тона ми, според него нямало такова нещо, като "кредитна история" на фирмата, не съм му бил отговорил изчерпателно и др. такива.

Най-вероятно питащият иска да му се изпратят всички документи, ако може и с попълнени платежни нареждания.

Като имам впредвид как са му зададени въпросите и реакцията му към всички, които не заеха неговата страна, вече съм абсолютно сигурен: "извън граница" няма никакъв собствен бизнес в чужбина, защото ако имаше - поне от малко щеше да е наясно какви точно въпроси да зададе, а не: "искам да правя бизнес в БГ - какво да направя".
Най-вероятно изкарва някаква заплата в евро и вече си мисли, че всички ние тук сме аборигени и сме му длъжни, защото той е "извън граница" и е от така наречените успели българи в чужбина.

И още нещо - успелите българи сме тук - в България, най-малкото защото тези в чужбина не само, че са световно неизвестни, но не ги знаят дори в квартала им/естествено докато не направят някой золум/.

А относно реномето на юристите: добре, че са 90% от адвокатите, които да оправят лошото реноме, създадено от останалите 10 %.

Успех в "бизнеса" в ЕС, а ако решите и в БГ - никой не ви мисли "злото" или да ви завижда - най-малкото, защото покрай вас и приятелите ви биха добре - винаги е добре да познаваш някой "преуспял българин"
Гост

до maria9

Мнениеот Гост » 29 Дек 2005, 13:35

ами то е пределно ясно, че в ТЗ ще намери част от отговорите - навсякъде по света е така
Ами да го насочим и към ДПК, КСО, ЗРБ, ЗА, ЗТ, ЗУТ, ЗННД, ЗММС, НИТДТСО на СО, или на община Пловдив, напр. и още десетки нормативни акотве.

Проблемът не е, че не искаме да му отговорим - отговаряме му, но такива са му въпросите и отношението му към нас - надменно.
Гост

Мнениеот izvun graniza » 29 Дек 2005, 22:02

Мислех сериозно вече да не пиша, но сега влизам в темата и съм изненадан от дискусията, която се е "разгоряла в моя чест". Реших да взема становище, все пак в основата на проблема съм :D А и винаги съм бил на мненение, че този който си мълчи на принципа "по-умния отстъпва и премълчава" само спомага глупоста да владее света!
Много ГОСТИ, повечето неканени...Прилича ми малко на събиране където "гостите" роптаят срещу домакина, питам се как биха реагирали много от вас ако това им се случи в живота (гости, които хулят, обиждат, псуват и т.н.) :?: .
Та по темата или по-точно по изявленията ИЗВЪН темата:
Въпросите ми :arrow: Пак повтарям, тези въпроси съм си ги задавал вече един път. Преди 8 години когато създадох фирмата си тук, пътят беше следният: първо говорих с близки и познати, двама, трима (ако вече не се лъжа) от тях със собствен бизнес. След това се зарових в документи и разяснения на тази тема, това трая около два-три месеца. В този период се подготвях и премислях различните варианти и кой е най-подходящ както за мен (капитал!) така и за бизнес идеята която имах. Когато що годе бях наясно кои две форми за мен са подходящи отидох при адвокат с точно обмислени и подготвен въпроси и очаквания към него. Не започнахме от А Б, а говорихме ефициентно и по същество. Имахме 3 срещи. Разбира се, че той след това регистрира фирмата и уреди всичко друго юредическо.
Това, че на някой от вас не им се вярва, че аз съм минал по този път си е техен проблем и не ми се губи нито време, нито енергия да ги убеждавам в противното.
Сега за въпросите ми. Според мен те бяха много конкретни. Точно тези по които на мен НЕ МИ Е ЯСНО как стоят нещата в България. Как трябваше да ги формулирам по друг начин? Под формата на стихотворение или роман? Как? Аз смятах, че задавам точни и ясни въпроси и въобще не съм имал представа, че това може да изкара толкова хора "от релсите". Не виждам какво можете да критикувате както на въпросите така и на тона ми докато се появи първият "нападател". И вторият и третият и т.н. Все пак обърнете внимание дали някъде някой ГРУБО (!!!) съм обидил. И дали това съм сторил пръв и без повод! И къде бях надменен?!? Напровтив, общо взето бързо ми стана ясно, че така няма да стане и дори съжалих за това, че съм се надявал да спечеля някъква ПЪРВНОЧАЛНА информация по този път.

"Кредитна история" и сега не ми е ясно какво означава това. Не защото има "много мъка по света", а просто защото НЕ ЗНАМ КАКВО ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ С ТОВА! Това е може би някъкав български правен термин, но аз не го свързвам с нищо и не мога да разбера какво той означава. Толкова ли е трудно това да се разбере! И аз мога да ви зария с тукашни термини и Вие ще гледате като "магаре", е и? Да ви окачествя като тъп ли? И ако го направя (дето няма да стане) как ще се почуваствате?

И пак казвам, БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО КУЛТУРНО СЕ ОТЗОВАХА НА ВЪПРОСИТЕ МИ, пък дори и да ми казаха, че темата е много обширна и трудна за във форум. БЛАГОДАРЯ И НА ТЕЗИ КОИТО С НЕЩО КОНКРЕТНО МЕ НАСОЧИХА! Прави ли ви впечатление, че голяма част от тях не са ГОСТИ?! А "другите" ГОСТИ, които може би и са повторили с писането си искам да попитам: Ако вие бяхте писали с имената си (а не анонимно) щяхте ли да пишете така? Едва ли!
И помислете: Аз наистина възнамерявам да създам фирма в България. Ще се добера по някъкав начин до информация, време имам и не бързам. Но, ако всички вие, които изразходвахте толкова енергия в това да ме "плюете" се бяхте държали като Юристи на ниво, с ИМЕ, с коректно държение, може би с известна информация до една степен, не мислите ли че шансовете да ме спечелите като клиент бяха по-реални, отколкото така?

Така че аз нито се цупя, нито съм надменен, нито съм побъркан, нито съм хитър , нито изкарвам някъква (предполагам във нечии очи унизителна) заплата в Е, нито се стремя да съм световно известен, нито съм тарикат, нито сe оправям в Европа с въпросчета по форумите (въпреки че в това няма нищо порочно), нито искам да мина метър и да издрънкам нещо без пари, нито пък ще си ... ...... ...... (ВСИЧКО ТОВА СА ЦИТАТИ ОТ ВАШИТЕ ВИСОКО ОБРАЗОВАНИ И ДОБРОНАМЕРЕНИ ИЗЯВЛЕНЕИЯ ПО МОЙ АДРЕС!)
Аз просто имах въпроси, толкова е просто, че чак боли!
izvun graniza

Мнениеот Гост » 20 Яну 2006, 00:19

1Firma v Bulgaria se uchrediava v suda i sled tova se izdava BULSTAT .Sled izdavane na sudebno reshenie bi sledvalo da si napravite pechat.
2.nujno e da znaete kakva deinost triabva da izvurshva firmata kakvo ime iskate ako ne e klon na chujda firma ,adress za vruzka i registracia i lichna karta za vashite danni
3.Ogranichenia ima poniakoga no zavisi kakva e vashata cel
4.v Suda I BULSTAT
5.EOOD/OOD-ako imate sudrujnici./ ET -otgovariate s cialoto si imushtestvo /,CD,KD ,KDA,AD.Preporuchvam vi 1te dve

AKo imate nujda ot poveche informacia se oburnete na Adress:

oo_teb@yahoo,fr

Molq pishete na latinica tui kato Yahoo account ne razchita kirlica:)

Имам следните въпроси:
- Как се учредява търговска фирма в България
- Какво е необходимо като документи, мин. капитал, правни стъпки
- Има ли някъкви ограничения или важни подрбносто които трябва да се имат непременно в предвид
- Къде се регистрира фирмата
- Възможни форми (моля за изписване на съкращенията, както и за кратка характеристика на важните разлики)
Гост

Предишна

Назад към Търговско право