начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

Документи за заличаване на СД?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документи за заличаване на СД?

Мнениеот Чудеща се » 12 Яну 2006, 13:50

Моля ви за помощ, защото аз не мога да се справя без нея.
Обещах да помогна със подаването на документи за заличаване на СД, но сега съм изпаднала в недоумение.
СД е учредено 1990. 1994 год. е прекратено с решение на ОС, като за ликвидатор е записан единият от съдружниците, който сега е на 73 год. Това едно на ръка.
В заявлението за заличаване на СД по образец на Апис пише, че се прилагат разпределителен баланс, обнародвана в ДВ покана до кредиторите, копия от уведомителни писма и т.н.
Такова нещо нямам, не мисля, че е правено, пък и да е от 94 год. до сега са минали 11 год.
Въпросите ми са: дали тези неща не са загубили давност, необходими ли са и не могат ли да бъдат заменени с нещо друго - примерно декларация от ликвидатора, че са извършени; колко е държавната такса???????
Много ви моля за някакви насоки.
Чудеща се

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 14:51

В случай, че сте юрист не би трябвало да прибягвате до Апис /или други подобни/ за да извършите необходимото в конкретния случай.

При положение, че не сте юрист имайте предвид, че това е форум за юристи, а не псевдосайт за безплатни правни консултации със съмнителна точност.

И не ми отговаряйте, че е сайт за взаимопомощ-самарянството вече е илюзия.
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 15:39

Няма място за паника! Щом ликвидаторът е жив, той следва да подпише заявлението за заличаване. Към него се прилага един нулев счетоводен баланс (в случай, че дружеството няма имущество за разпределение), да ви го изготви счетоводител; прилага се копие от страницата на ДВ, в който предварително сте изпратили за публикуване следния текст : “..................... – ликвидатор на Събирателно дружество “..................” (в ликвидация), на основание чл. ...... от ТЗ съобщава, че дружеството е обявено в ликвидация със съдебно решение............. и кани кредиторите му да предявят своите вземания”. Внасяте и държавна такса. Би следвало да го заличат.
Някои съдилища могат да ви поискат и уведомление до НАП за заличаването. Ако не ви тежи - направете го, за всеки случай, за да сте по-сигурна в крайния резултат.
Гост

Мнениеот Чудеща се » 12 Яну 2006, 15:49

По повод на поста на първия гост: да юрист съм, но не се бия в гърдите, че съм специалист по всичко, макар да съм завършила с отличие. Всеки тръгва от някъде и много колеги с по-богат опит се ползват от Апис. Не виждам нищо лошо да помоля за съвет, не искам вие да ми свършите работата. Относно самарянството - проблемът е на мои приятели и няма да им взема нито лев.

По повод на втория пост - благодаря ви много за съветите. Имах нужда именно от това. Сърдечно ви благодаря, че подходихте към проблема ми индивидуално и не ме укорихте в нагла експлоатация.
Чудеща се

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 16:13

:)
Гост

Мнениеот Гост » 13 Яну 2006, 09:46

Помислете си и за пътя на 5 годишната погасителна давност...
Гост

Назад към Търговско право