начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

изгубен печат

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изгубен печат

Мнениеот ela » 12 Яну 2006, 15:00

Моля, кажете ми как се процедира в случай на изгубен печат на фирмата?

Обявява ли се този факт в Държавен вестник?

Благодаря!
ela

Re: изгубен печат

Мнениеот донна2 » 12 Яну 2006, 15:10

Предполагам ,че става въпрос за печат на частна фирма.По начало няма нормативен акт който да го урежда тоя печат/за частните фирми става въпрос / ,въпрос на обичайна практика е. Както знаеш той не е задължителен и върху първичните счетоводни документи .
За държавен вестник не мога да кажа-мисля че няма пречка да го обявите и там ,но става бавно ,но по принцип обевяват факта в някой местен ежедневник , съобщават на банките с които работят ,НАП и някои др. държавни институции с които имат взаимоотношения .
донна2

Re: изгубен печат

Мнениеот донна2 » 12 Яну 2006, 15:11

Предполагам ,че става въпрос за печат на частна фирма.По начало няма нормативен акт който да го урежда тоя печат/за частните фирми става въпрос / ,въпрос на обичайна практика е. Както знаеш той не е задължителен и върху първичните счетоводни документи .
За държавен вестник не мога да кажа-мисля че няма пречка да го обявите и там ,но става бавно ,но по принцип обевяват факта в някой местен ежедневник , съобщават на банките с които работят ,НАП и някои др. държавни институции с които имат взаимоотношения .
донна2

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 15:12

Съгласно чл.66 от Закона за загубените печати/ЗЗП/ се обявява във в-к "Дума".
Гост

Назад към Търговско право