начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

държавен служител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

държавен служител

Мнениеот ана » 10 Ное 2001, 23:51

Може ли чл.12, ал.1 от ЗЗС да бъде единствено и достатъчно законово основание за прекратяване на служебно правоотношение, възникнало по чл.9 и чл.12 от Закона за държавния служител?
ана

RE: държавен служител

Мнениеот lili » 25 Ное 2001, 13:27

Когато получите отговор ще Ви помоля да ме осведомите. Това е може би най-интересната част от този закон и следствията от него.
lili

RE: държавен служител

Мнениеот Mb}|{bT » 05 Яну 2002, 02:41

Може и още как. Естествено необходимо е това да е първото назначение на лицето като държавен служител и заповедта за прекратяване на служебното правоотношение да е издадена до 6 месеца от възникването му. Но не това е неприятното - ако тези условия са спазени - отпада възможността за съдебен контрол върху въпросната заповед и единствената възможност за обжалване е пред органа по назначението...който в най-честите случаи сам е издал заповедта :( Мисля че това ставаше на основание 121 ЗДС но не съм много сигурен.
Mb}|{bT

Назад към Трудово право