начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Тест по наказателно право за разследващи полицай

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Тест по наказателно право за разследващи полицай

Мнениеот zuzii » 16 Яну 2013, 12:10

Здравейте ! Някой явявал ли се е на тест по наказателно право, наказателен процес и криминалистика за разследващи полицай ? Само върху досъдебното производство ли са или върху цялата материя, и като пример могат ли да се ползват тестовете за младши адвокати ? Нямам много време за четене и ще бъда много благодарен ако някой ми даде някаква информация. Благодаря предварително!!!
zuzii
Нов потребител

Re: Тест по наказателно право за разследващи полицай

Мнениеот kitaikataaa » 17 Яну 2013, 15:42

А някой може ли да сподели кога е изпита и на какви условия трябва да отговаряш за да се явиш.Благодаря предварително
kitaikataaa
Младши потребител

Мнениеот tiesto » 17 Яну 2013, 16:34

Явявал съм се няколко пъти (умният отстъпва пръв) и така и не ме приеха, но тест за проверка за познания по наказателноправната материя не е имало. Долкото скоро коментирах, с друг себеподобен мазохист, който се е явявал до откат, това е нещо ново, така че трудно някой ще ти даде пълна информация. :?
Similia similibus curantur.
Аватар
tiesto
Потребител

Мнениеот djimana » 19 Яну 2013, 13:13

явявах се това ми е третият НЕуспешен опит, просто местата бяха по-малко от ИМЕНАТА които сами говорят за себе си... За простосмъртни и упорити мазохисти не стигнаха.. Теста по наказателно право и криминалистика го преминах с 34 верни отговора, но.... интелектуалните способности явно ми куцаха.. нищо че имам две висши образования... Ако повярвате на резултатите от изпита а не на себе си - със сигурност ще се откажете ако нямате никой зад вас.
djimana
Младши потребител

Мнениеот zuzii » 20 Яну 2013, 10:34

djimana написа:явявах се това ми е третият НЕуспешен опит, просто местата бяха по-малко от ИМЕНАТА които сами говорят за себе си... За простосмъртни и упорити мазохисти не стигнаха.. Теста по наказателно право и криминалистика го преминах с 34 верни отговора, но.... интелектуалните способности явно ми куцаха.. нищо че имам две висши образования... Ако повярвате на резултатите от изпита а не на себе си - със сигурност ще се откажете ако нямате никой зад вас.

Знам колко си разочарована в момента и на мен ще ми е за ТРЕТИ път, вече се шегуваме с други колеги явяващи се редовно като мен, че ни е нещо като хоби да се явяваме на конкурси в МВР, но трябва да се опитва. :) . Били дала малко повече информация осносно самия тест?
zuzii
Нов потребител

Мнениеот addict » 20 Яну 2013, 14:24

Изпита е тест от 40 въпроса, не включва само досъдебно а всичко. Теста не е труден, но и не бива да се подценява, съдържа подвеждащи въпроси на които лесно може да се объркаш. Има въпроси относно пряк или косвен умисъл, довършено , недовършено престъпление, опит, неизбежна отбрана, освобождаване от наказателна отговорност, давност, множество престпления, разлика между отделните видове рецидиви, съвкупности, от специалната част на НК са особено оплитащи въпросите . Относно процеса - сроковете, бързо, незабавно производство, свидетели, разпити, доказателствени средства, съдия докладчика, дейността на прокурора в целия процес, актовете - с какъв акт се прави това и това и в какъв срок. Пред кой се обжалва. Може ли този или онзи да направи еди си кое в някакъв си срок. Въпросите имат само един верен отговор.
Но не знам дали навсякъде теста е еднакъв. Успех на кандидатите! :D
addict
Нов потребител

Мнениеот playboy_hp » 22 Яну 2013, 18:39

Те такива знания ако имате ще станете съдии, а не разледващи !!!
Аз пък съм чул, че се наблягало повече на въпросите от ДП и затова и аз наблягам повече на тях.
Но каквото и да е не се притеснявайте 95% от явилите се изкарват над 30 точки и отиват към голямата мелачка в този тип конкурси - "изследване на интелектуалните способности"...
Успех на всички, който ще се пробват.
playboy_hp
Нов потребител

Мнениеот kitaikataaa » 23 Яну 2013, 12:39

Добре някой от Вас знае ли кога ще се проведе тази година ?
kitaikataaa
Младши потребител

Мнениеот zuzii » 23 Яну 2013, 13:28

Влез тук: http://www.mvr.bg на конкурси, постоянно обявяват бройки за различните градове има и условията на които трябва да отговаряш .
zuzii
Нов потребител

Мнениеот kitaikataaa » 24 Яну 2013, 14:53

Много благодаря !
kitaikataaa
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити