начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

конкурс за младши магистрати Vol.2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

конкурс за младши магистрати Vol.2

Мнениеот viktor79 » 08 Фев 2007, 09:36

Аха за арбитъра го разбрах -повече от еденица!

За колежката горе - извинявам се - нищо лично!Успех!

конкурс за младши магистрати Vol.1
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот dess_74 » 08 Фев 2007, 10:07

Възможно ли е, някой да логне тук списъка от резултатите на писменият изпит за мл. прокурори, тъй като от вчера страницата на ВСС поне при мен, не е активна.
Благодаря предварително. :?:
dess_74
Потребител

Мнениеот octavius » 08 Фев 2007, 10:31

Вижте на предните страници в тази тема - има ги
octavius
Потребител

Мнениеот avantUrist » 08 Фев 2007, 10:42

По отношение на местата за СГС - вчера във ВСС доколкото успях да видя, от първата страница с класираните /до 20 номер, мисля/ имаше само един непотвърдил -около 10 № беше и 4, които не могат да кандидатстват за СГС, всички други бяха заявили като първо желание Сф, което в голяма степен потвърждава класирането, направено от адв_агентката.
avantUrist
Младши потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 08 Фев 2007, 10:49

С 5.50 на писмения предполагам, че само с 6.00 на устен евентуално бих имала някакъв шанс за класиране... Как мислите? :(
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот iva_kari » 08 Фев 2007, 11:05

какво е значението на тия жжелания в класирането, нали то става по бал
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот avantUrist » 08 Фев 2007, 11:23

Да, класирането е по бал, но желанията имат значение, в случаите, в които са посочени повече позиции от кандидата и той следва да заяви как ги степенува- ако не се класира за първото си желание, участва за втората посочена позиция и т.н. Изобщо това можеше да се направи още с подаване на документите, а не по начина, практикуван сега и така щяха да се спестят нерви на класираните /гадаене кой за къде е, аз влизам ли и т.н./, ако самото класиране директно излизаше за съответния съд.
До и.с.к.р.а. - на съдийския се оказа, че при 5.50 на писмения и оценка под 6 е достатъчна за успешно класиране. Успех!!!
avantUrist
Младши потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 08 Фев 2007, 11:25

Благодаря!
Дано имам късмет...
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот avantUrist » 08 Фев 2007, 11:29

Колеги, има ли сред успешно класираните все още адвокати и кога смятате да се отписвате от колегията, да не стане така, че неотписаните отпадат директно само на това основание???? Ама пък докато не излезе класирането по съдилища е глупаво човек да се отписва :?: , моля някой с подобен проблем да сподели как го е решил.
avantUrist
Младши потребител

Мнениеот adv_agentka » 08 Фев 2007, 11:40

малко ми е объркано в главата с това класиране и подреждане по желания... за града, който ми е първо желание, има само 1 кандидат с по-висок бал от моя, но той е посочил 4 града /един от които е градът, който ми е на второ желание/.... е, при това положение, какви са ми шансовете според вас? ..... не можеха ли просто да направят класиране за всеки град и толкова????????.........
adv_agentka
Младши потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 08 Фев 2007, 12:11

Дали ще изнесат скоро датите за устен?
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот kenn4o » 08 Фев 2007, 13:01

Колеги нека някои от издържалите прокурорския изпит с над 4.50 за пише във форума как е решил казуса, за да може ние които тепърва ще се явяваме да видим за какво става въпрос.
kenn4o
Потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 08 Фев 2007, 13:08

Илиев отговаря за подбудителство спрямо този, който е лъжесвидетелствал, и за подбуждане спрямо този, който не е (мисля, че беше Георгиев). Има осъществен състав на лъжесвидетелстване, впоследствие наказуемостта отпада, но това е лично основание за отпадане на отговорността, което не ползва Илиев. Кражбата не съм я разглеждала в никой от въпросите. Дори впоследствие мислех, че това ще намали значително оценката ми, но имам 5.50, т.е. не е било фатално, че съм я игнорирала...
i.s.k.r.a
Потребител

Елементарно Уотсън

Мнениеот krem_karamel » 08 Фев 2007, 13:29

adv_agentka написа:малко ми е объркано в главата с това класиране и подреждане по желания... за града, който ми е първо желание, има само 1 кандидат с по-висок бал от моя, но той е посочил 4 града /един от които е градът, който ми е на второ желание/.... е, при това положение, какви са ми шансовете според вас? ..... не можеха ли просто да направят класиране за всеки град и толкова????????.........

Елементарно Уотсън :wink: :wink:

Най-важното не казваш - кое е неговото първо желание .

В зависимост от това кое е първото желание на въпросния кандидат и дали пред него няма друг с по-висок бал за мястото на това желание....

Така ще стане ясно дали той ти "освобождава" желаното място.

Ако той не си заеме първото по желание място, следва да има шанс за твоето първо и т.н.

Желая успех на всички !
krem_karamel
Потребител

Мнениеот adv_agentka » 08 Фев 2007, 13:43

уважаеми krem_karamel :lol: ако знаех първото желание на въпросния господин нямаше да се притеснявам изобщо... иначе за градовете, които той е писал /имам впредвид входящите му номера/, той е с най-висок бал... така че биха го класирали където си напише първото желание.... ако е град,различен от мойто първо желание - тогава всичко ще е ОК, ама ако си избере и той "моя" град, ще се класирам ли за града,който съм посочила на 2-ро място, при положение че за него с най-висок бал сме пак "моя конкурент" и аз??? ей това искам за разбера:)))
adv_agentka
Младши потребител

Мнениеот vikin » 08 Фев 2007, 13:46

i.s.k.r.a. а нещо за лично укривателство писахте ли? И въобще много ще съм ви благодарна ако напишете с няколко думи отговорите на зададените към казуса въпроси! Благодаря предварително!
vikin
Младши потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 08 Фев 2007, 13:56

Не, няма лично укривателство. Според мен.
Обвинителен акт има само срещу Илиев - за подбудителство и подбуждане.
Няма процесуално нарушение.
Подсъдно на Районен съд Петрич в състав от 1 съдия.
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот andronika » 08 Фев 2007, 14:59

i.s.k.r.a написа:Илиев отговаря за подбудителство спрямо този, който е лъжесвидетелствал, и за подбуждане спрямо този, който не е (мисля, че беше Георгиев). Има осъществен състав на лъжесвидетелстване, впоследствие наказуемостта отпада, но това е лично основание за отпадане на отговорността, което не ползва Илиев. Кражбата не съм я разглеждала в никой от въпросите. Дори впоследствие мислех, че това ще намали значително оценката ми, но имам 5.50, т.е. не е било фатално, че съм я игнорирала...

Горе долу и аз като Искра - включила съм кражбата, още - подбуждане и подбудителство, трите в реална съвкупност. Описала съм подробно всяко деяние със субект, обект, обективна страна, субективна страна, изп. деяние и прочие. Съучастие. Отпадане на единия на нак. отговорност поради лично основание. Имам 5.50
andronika
Потребител

Мнениеот kenn4o » 08 Фев 2007, 15:13

Уважаеми колеги, моето мнение е следното: Срещу Илиев има образувано наказателно производство по чл. 194 ал. 1 от НК, като в хода на същото се установява извършването на престъпление по чл.293 ал.2 от НК от Илиев,при докладване на делото от дознателя в Районна прокуратура-Петрич наблюдаващият прокурор следва да се произнесе с постановление за разделяне на материалите по делото в две отделни дела, като едното вече образувано производство ще е по чл.194 ал.1 от НК, а другото следва да бъде образувано срещу Илиев по чл. 290 ал.1 и по чл.293 ал.2 от НК. Към вече отделените материали спадат и протоколите за разпит пред дознател на свидетелите Георгиев и Василев. Успоредно с това разделяне като обвиняем следва да бъде привлечен и Георгиев, който до този момент е имал качеството на свидетел. Обвинението срещу него е по чл.290 ал.1 във връзка с чл.18 ал.3 от НК,а именно след извършването на деянието той предприел една активна позиция за предотвратяването на общественоопасните последици от деянието и макар те вече да са настъпили то неговото поведение е от значение за това, че в съдебно заседание е възможно представителя на прокуратурата да пледира Георгиев да не бъде наказван.
Що се отнася до Василев аз считам, че той не е осъществил от обективна и субективна страна състава на на престъплението по чл. 290 ал. от НК, т.е наказателното производство ще бъде образувано само срещу Илиев и Георгиев.
Колкото до защитника адвокат Петров считам, че той следва да бъде отведен от участие като защитник на обвиняемите и на негово място обвиняемите или да си упълномощят или да им бъдат назначени нови защитници в производството, защото всички са с противоречиви интереси, а той вече е консултирал всички. В такъв случай по-нататъшното му участие в наказателното производство е невъзможно.
Относно компетентния съд, то аз считам, че това е Районен съд-Петрич, защото там е извършено деянието лъжесвидетелстване. За кражбата не става ясно. Колкото до състава на съда който ще заседава считам, че по обвинението за кражба срещу Илиев съдът ще заседава в състав: един съдия и двама съдебни заседатели, а по делото по чл. 293 ал.2 и чл.290 ал. 1 от НК - един съдия.
Вие как бихте ме оценили?
kenn4o
Потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 08 Фев 2007, 15:17

Според мен не бива да се търсят уловки във всяка дума от казуса. Нещата са по-прости, отколкото се опитваме да ги изкараме...
i.s.k.r.a
Потребител

Следваща

Назад към Конкурси, изпити