начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот viktor79 » 27 Фев 2007, 15:14

Оооооооооо!Не, не съм го испуснал, то пише 30дневен, а аз го прочетох кото 3- дневен :lol:

Успех на всички! :wink:
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот bogo_mil » 27 Фев 2007, 17:19

TARA, blagodarya ti 4e izkazvash kompetentno i dostoino mnenie vyv foruma.Byah te pomolil da se svyrjesh s men na li4na , no ne stana rabotata///Eto mi maila i shte se radvam ako mi pishesh:
bogomil_1978@abv.bg
bogo_mil
Младши потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 27 Фев 2007, 18:19

bogo_mil написа:TARA, blagodarya ti 4e izkazvash kompetentno i dostoino mnenie vyv foruma.Byah te pomolil da se svyrjesh s men na li4na , no ne stana rabotata///Eto mi maila i shte se radvam ako mi pishesh:
bogomil_1978@abv.bg

ИМАШ E-MAIL
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот gala69 » 27 Фев 2007, 20:54

Прави сте колеги-няма смисъл да спорим с хора, които нямат представа от нашата работа. Колегата сподели, че сме се "уредили", направо се наредихме, но честно казано аз лично за нищо не съжалявам. Само че не смятам, че нашата работа е по-долу от тази на адвокатите или по-незаслужаваща уважение. Всеки труд е достоен, включително и нашия. Все пак става въпрос за дознателски конкурси. От тях се интересуват хора, които наистина желаят да се занимават с наказателно право. А в интерес на истината наказателно право се учи в дознанието, следствието и прокуратурата. Като адвокат, уважаеми колега, също си докарвах приличен доход. Но никога не съм искала да се занимавам с гражданско право, предпочитах наказателното и именно поради тази причина реших и се преориентирам. В малкия град, както знаеш, не можеш да избираш с какво да се занимаваш. Мисля, че сега се справям добре, а ако съм била по-рязка, моля да ме извиниш, но се вбесявам когото хора, които нямат представа от работата в дознанието /особено след приемането на новия НПК/ дават компетентни мнения относно това колко прекрасно е да си дознател.Пак казвам - харесвам си работата и затова все още я работя, като ми писне - ще се върна в кантората. Поне имам избор....
gala69
Младши потребител

Мнениеот MAILIN » 28 Фев 2007, 16:20

viktor79 написа:Здравейте колеги!
С интерес следя тази тема за дознателските конкурси и искам да попитам за Смолян има ли информация за подобен конкурс.Аз съм юрисконсулт на едно АД и искам да ме посъветвате дали да се разделя с досегашната ми работа и да подгоня досъдебното производство в лицето на дознателската длъжност.Искам да подчертая, че ми плащат заплата като на една чистачка почти, а искам да знам на дознателите колко дават!? Взех вече да съжелявам , че пропилях толкова ценно време и пари да уча, от трудните студентски години се отрази зле на родителите ми, които едвам ме издържаха.За което пък съм им благодарен и признателен!

Брутната дознателска заплата е 650 лв., като я "поорежат" остава чисто 500 лв.
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 28 Фев 2007, 16:29

Какво остава за младши тогава? :(
i.s.k.r.a
Потребител

Мнениеот kenn4o » 28 Фев 2007, 21:28

Колеги що за парадокс- втората по големина дирекция в страната не е обявила места за дознатели. Не само че аз чакам за там но все пак не е ли време вече да обявят бройките за ОДП-Пловдив. Според вас ако има резерви от миналия конкурс тях ще ги назначават веднага или и те ще се явяват на общо основание с другите кандидати? Предварително Ви благодаря за мненията.
kenn4o
Потребител

Мнениеот Kirios » 28 Фев 2007, 21:50

Бройките за дознатели в ОДП-Пловдив са вече определени.Точно 18 са! 100% достоверна информация :twisted:
Kirios
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 28 Фев 2007, 23:35

Не знам какво разбираш под "резерви", но ако имаш предвид, че си преминал цялата процедурата, би трябвало да те назначат. При нас имаше такива кандидати и бяха назначени - 2 бр. от 01.12.2006 г. и 2 бр. през този месец. Те бяха приключили процедурата точно при промяната на закона и чакаха до сега. Предлагам ти да се поинтересуваш, ако и твоят случай е такъв.
dozn03
Потребител

Мнениеот gala69 » 28 Фев 2007, 23:36

има ли някой за ОДП Шумен?
gala69
Младши потребител

Мнениеот happy_foto » 28 Фев 2007, 23:54

Колеги някаква информация за Бургас имате ли?
happy_foto
Младши потребител

Мнениеот delo_1981 » 01 Мар 2007, 00:14

здравейте отново, колеги- кандидати за дознатели!!! ако само заплатата е стимул за започване на работа, мисля, че трябва да помислите още... към момента бруто заплатата в РПУ- 1ва категория е 660 лв., има 15-на лева дознателски отгоре (вкл. и за младши- дознателите), 30 лв. за храна (необлагаеми), извънреден труд- около 4.50 лв. чисто на час... с 35-на часа извънреден труд докарвате около 760 лв. чисто, бруто- около 870. веднъж годишно се дават 240 лв. за дрехи. здравеопазването е безплатно (пази, Боже, обаче, да ви се наложи да ползвате МВР- болница), заплатата винаги е тук на 27-мо число, а и никоя банка не отказва кредит. лошото : началници са не юристи, а милиционери, нямащи грам понятие от юридическа работа. свикнете с мисълта, че винаги за всичко в РПУ ще бъдете виновни вие- ОР хващат лошите, вие- с безумните изисквания (ходи обяснявай, че не ти, а НК ги изискват) проваляте всичко. Виновни сте, защото не охранявате (вече) мачове, че не сте длъжни да давате разкрити и просто сте по- интелигентни... Виновни сте, цащото на улицата прокурорът ви поздравява. а, виновни сте, защото имате желание да се развивате. това в системата е лошо качество ;)
отказали се?
Аватар
delo_1981
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 01 Мар 2007, 00:53

Като цяло си прав, но аз не се чувствам хич виновна. Даже се опитвам да слагам всеки на мястото му /да поддържам позицията си и да изисквам необходимото съдействие и уважение и от колегите и от началниците/ , но както всички ми казват: "Една птичка пролет не прави" и "По този начин няма да направиш кариера в МВР" :D :D :D Обаче аз и не искам. Колкото и да е невероятно в достатъчна степен успявам. И не смятам, че е невъзможно - просто трябва ясно и категорично да поставиш изискванията си, но същевременно да докажеш, че си способен и кадърен, че не те мързи и си вършиш добре работата. Мога да кажа, че съм имала противоречия и с колеги, и с началници. Установих, че колкото и да не разбират от право, колкото и да са от старите "милиционери", началниците уважават хората, които имат собствено мнение и го отстояват, като се аргументират мотивирано. Даже всъщност не е и необходимо да е чак толкова мотивирано /юридически/, колкото да е убедително. 8) Така, че началниците не са проблем за мен, даже като в един момент започнат да те уважават, организацията на работата става по-лесна, защото ти осигуряват напр. кола, разпореждат незабавно издирването и докарването на лица и т.н. полезни работи.
Целта ми е да натрупам опит, който точно там е безценен като количество за единица време. Ако това е водещото за Вас - там е мястото. Иначе, за заплата колегата от горния пост е цитирал дословно.
dozn03
Потребител

Мдааа...

Мнениеот Rommel » 01 Мар 2007, 07:36

Безусловно съм съгласен с изнесеното от колегите по-горе, с корекцията, че в по-малките градове възнаграждението практически не превишава 600 лева бруто. Останалото е самата истина с добавката, че в нашето управление имаме отличен синхрон с оперативните работници - няма прехвърляне на работа и едновремешните разправии кой върши работата, както и проблеми с началниците (тъй като от моята работа зависи тяхното представяне "по-нагоре"!)
За мен проблем си остава обаче безкрайно неадекватната кадрова политика на МВР, както и крайно остарялото "материално осигуряване" - е как не можаха за толкова години да намерят 2000 компютъра и наполовина принтери??? То е направо срамота, като знаем какви нескончаеми финансови потоци се наливат в Министерството на правосъдието - тяхната работа не е ли обусловена пряко от качеството на нашата?!
Последно - който е решил да кандидатства и не е много придирчив към условията на работата, да идва смело при нас, пък да става каквото ще... ;)
Rommel
Младши потребител

Мнениеот KARAKUDA » 01 Мар 2007, 12:36

Имам един въпрос. Профилирани ли са дознателите. Има ли дознатели по КАТ, икономически престъпления и др. или са пенкелери.
KARAKUDA
Нов потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 01 Мар 2007, 12:37

Има към КАТ, икономическа полиция и към отделните районни
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 01 Мар 2007, 12:39

dozn03 написа:Не знам какво разбираш под "резерви", но ако имаш предвид, че си преминал цялата процедурата, би трябвало да те назначат. При нас имаше такива кандидати и бяха назначени - 2 бр. от 01.12.2006 г. и 2 бр. през този месец. Те бяха приключили процедурата точно при промяната на закона и чакаха до сега. Предлагам ти да се поинтересуваш, ако и твоят случай е такъв.
Последна промяна T.A.R.A. на 16 Мар 2007, 16:26, променена общо 1 път
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот lanna » 01 Мар 2007, 16:53

Без връзки, жена, семейна с дете,отчаяно искаща да се занимава с наказателно право?! Според вас, колеги имам ли някакви шансове.
lanna
Младши потребител

Мнениеот i.s.k.r.a » 01 Мар 2007, 17:21

Обаждах се в Човешки ресурси в едно от РПУ-тата в София, казаха, че още не са наясно с обявения конкурс... Какъв е редът, някой има ли повече информация?
i.s.k.r.a
Потребител

Re: На хаирлия да е!

Мнениеот zzzzz » 01 Мар 2007, 17:38

Rommel написа:ЗАДЪЛЖИТЕЛНО правоспособността трябва да е придобита към момента на кандидатстването, не впоследствие!
Може да се кандидатства само за едно място в системата, но не по постоянен адрес, поне аз това знам!
Работата е зле платена от гледна точка на осъществяваната работа, а не относително към заплатите в страната - на техния фон дори би била висока! Унизителното е, че за същата и дори по-нищожна работа при следователите, ни дават пари като за втора ръка юристи. Конкретно не мога да посоча заплатата, тъй като това е част от служебната тайна! ;) Но при всички положения е по-висока от най-високите възнаграждения на юрисконсултите в провинцията (без сериозните фирми естествено!)
Не мисля, че в натоварените с работа управления, като моето прим. , някой от колегите се "скатава", напротив - имаме по 6-7 дежурства, доста извънреден труд извън това, и по 20-30 дела на производство, а няма да коментирам, че съм сигурен дето някои управления в София или страната доближават 50 дела на човек! Ние може да сме в унизително положение, но не сме мързеливци и некадърници, искам да подчертая ДЕБЕЛО!!! Някои хора на наше място не биха издържали и три месеца...

Благодаря за отговора.Само,че мен ме интересуваше реда за кандидатстване,а не заплатата.В ЗМВР никъде не е записано,че се иска придобита правоспособност.Пише,че се иска само юридическо образование.След като в закона го няма като изискване,откъде-накъде тогава ще ми искат правоспособност?А в местното РПУ,където трябва да си подам евентуално документи искат да имам постоянен адрес,за да ми ги приемат.Това изискване също не зная кой решава,че трябва да го има.Както и да е.Не ми е проблем,ще си сменя за 1 седмица личната карта.Обаче правоспособност ще получа 1 седмица след крайния срок за подаване на документи за конкурса.И това ако не е за яд.Трябва да чакам следващ.
Не мога да разбера и друго.Защо всички колеги отчаяно се опитват да убедят всички,че изобщо не си "струва" да си дознател, а всеки пробва да стане такъв?Това психоатака към останалите ли е,т.е. че нямат изобщо шанс или приятелска подготовка за психотеста за дознатели?И в двата лучая е от полза.
zzzzz
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити