- Дата и час: 23 Ное 2024, 14:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
На мен ми казаха до 6-ти септември, аз ще встъпвам на 3-ти. Срокът едва ли е еднакъв за всички, започва да тече според това от коя дата ти е заповедта за назначаване, все пак.
- i.s.k.r.a
- Потребител
Barona написа:Все още има кандидати за дознатели, не мога да повярвам, ех искам да ви видя след като направите два - три месеца служба под ръководството на агрономи с бели чорапи
Единствения вариант това да се случи е, ако агрономът е завършил и право
относно белите чорапи - грешите "аристократе" - те са атрибут единственно на настоящия министъра на МВР , но той е политическо лице, а не полицай, така гласи закона.
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
policai написа:Barona написа:Все още има кандидати за дознатели, не мога да повярвам, ех искам да ви видя след като направите два - три месеца служба под ръководството на агрономи с бели чорапи
Единствения вариант това да се случи е, ако агрономът е завършил и право
относно белите чорапи - грешите "аристократе" - те са атрибут единственно на настоящия министъра на МВР , но той е политическо лице, а не полицай, така гласи закона.
Аз преди да стана аристократ също принадлежах към любимото Ви министерство, г-н полицай , почти всички началници носеха бели чорапи.Относно агрономите и правото, ами нали затова има ЮЗУ
Без майтап шефът ми верно носеше бели чорапи и беше зооинженер, което се равнявало на 300 инженера според него Аре леко дежурство!
P.S. Вие полицай ли сте или дознател?
Veritas odium parit
- Barona
- Младши потребител
Barona написа:Аз преди да стана аристократ също принадлежах към любимото Ви министерство, г-н полицай шефът ми верно носеше бели чорапи и беше зооинженер, което се равнявало на 300 инженера според него
Чак пък да имам "любимо министерство"... ...нямам. Просто все още имам тръпката от работата, щом си бил в матрицата драги Barone, разбираш какво имам предвид. Знаеш, че с новия ЗМВР няма как зооинженер /моите уважения към магистрите по тази специалност/ да е шеф на дознател/преди 01.05.2006г. беше възможно/! В този смисъл казах да не плашиш кандидатите/и без това са рядкост / за дознатели, пък и там батака е пълен, така че промени към по-добро са неминуеми и неизбежни в близкото бъдеще. Пък и доста кандидатстват единствено за да се сдобият с юридическия стаж и........напред към конкурсите за магистрати.
Barona написа:P.S. Вие полицай ли сте или дознател?
Дознателят е полицай!
А, конкретен отговор ще дам само, ако сте Миглена Ангелова...
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
Казаха ми, че заплатата на младши дознател е около 800 лева, а това не са малко пари. Ако е вярно и че заплатите им ще се качват още, си струва да премисля отново дали да не се запътя натам - към РПУ. Много колеги юрисконсулти станаха дознатели, след като се явиха на конкурси за магистрати и бяха порязани. Явно са били "по-информирани" от мен.
- semiramida
- Младши потребител
Аз постъпвам на 3- ти септември в Столична дирекция "Полиция" като младши, информацията ми е, че заплатата е 650 лв. и то след последните увеличения от юли.
- i.s.k.r.a
- Потребител
i.s.k.r.a написа:Аз постъпвам на 3- ти септември в Столична дирекция "Полиция" като младши, информацията ми е, че заплатата е 650 лв. и то след последните увеличения от юли.
Толкова е, но пак ви казвам на всички не си струва да ставате дознатели , не и при сегашното положение на нещата.Като чета форума, гледам, че никой не мисли какво точно ще прави,когато влезе в МВР.Веднъж попаднали вътре, след една година ще се чудите как да се махнете оттам.Едва ли имате представа какво е да имаш 80 производства на главата, половината от които за данъчни и стопански престъпления и да отнасяш наказания за неща, които не зависят от теб - "Да го накажем, че да се стресне и да започне да работи", така казваше един милиционер с бели чорапи Самият факт, че близо една трета от дознателите напуснаха, говори достатъчно добре сам по себе си.Все пак ако желаете да се пробвате успех, а на тези които подаднат вътре - не се давайте на милиционерите да ви мачкат, те освен да крещят друго не могат да правят
Veritas odium parit
- Barona
- Младши потребител
Абе К,ВИ 800 лева. Като станеш младши и се докопаш до повече от 50 часа извънр. труд обади се. Не че няма да си ги изработиш, а просто няма да ти ги платят
- milicioner4e
- Младши потребител
Колеги, ще съм много благодарен ако явявалите се на предни конкурси за дознатели разяснят какво точно включва първия етап- изследване на интелектуалните способности на кандидатите. Предварително Ви благодаря.
- kenn4o
- Потребител
Здравейте, и честито на новопостъпилите дами и г-да мл.дознатели и дознатели!
Някои от нас вече закръглиха месец по РПУ-тата, а други ги чака това. Обръщам се към новоназначените - Бихте ли споделили впечатленията си - какво очаквахте, с какво се срещате, каква е реалността?
предварително Ви благодаря
Някои от нас вече закръглиха месец по РПУ-тата, а други ги чака това. Обръщам се към новоназначените - Бихте ли споделили впечатленията си - какво очаквахте, с какво се срещате, каква е реалността?
предварително Ви благодаря
- m_ilieva77
- Младши потребител
semiramida написа:Казаха ми, че заплатата на младши дознател е около 800 лева, а това не са малко пари. Ако е вярно и че заплатите им ще се качват още, си струва да премисля отново дали да не се запътя натам - към РПУ. Много колеги юрисконсулти станаха дознатели, след като се явиха на конкурси за магистрати и бяха порязани. Явно са били "по-информирани" от мен.
Да такива са заплатите. Въпрос на време е. Какво са десет години за Битието...
- peshehoden
- Младши потребител
Хора не ставайте дознатели. За 700 лева на месец да носиш трупове по горичките. Както ми се случи на последното дежурство. по-добре опитайте в конкурсите за магистрати. Като дознатели само ще си пропилеете времето и таланта. А за вдигане на заплатите само може да се мечтае.
- tombolov
- Младши потребител
Хора не ставайте дознатели. За 700 лева на месец да носиш трупове по горичките. Както ми се случи на последното дежурство. по-добре опитайте в конкурсите за магистрати. Като дознатели само ще си пропилеете времето и таланта. А за вдигане на заплатите само може да се мечтае.
- tombolov
- Младши потребител
[/size]tombolov[size=75] написа:Хора не ставайте дознатели. За 700 лева на месец да носиш трупове по горичките. Както ми се случи на последното дежурство. по-добре опитайте в конкурсите за магистрати. Като дознатели само ще си пропилеете времето и таланта. А за вдигане на заплатите само може да се мечтае.
1. Пригответе около 100- 150 лв. от заплатата, които ще върнете обратно под формата на закупени листа, химикалки, тонери, ремонти , телефонни разговори и пр.
2. Пригответе се за мизерия, каквато не сте и виждали и по филмите за полицаите в Африка.
3. Пригответе се за нещо нечувано -ще сте държавни служители по ЗМВР и ако решите да отидете в държавно учреждение ще се окаже, че като полицаи не сте бил идържавни служители и нямате дори и елементарното сл. досие ...
4.Пригответе се за върщане на сериозните текстове на следствието.
5.Пригответе се за следнта картинка - двама постъпват, трима напускат, тоест едно текучество в което няма перспектива....
Все пак на желаещите успех ! Въпреки всичко работата е интересна!
-
kokojambo - Младши потребител
Дали ще се престраши някой от наскоро постъпилите дознатели да сподели пъвите си емоции на новото поприще или всички са заети да "громят" престъпността. Хайде споделете де, научихте ли се да пишете на двадесетгодишните пишещи машини "Марица"?
И един съвет към всеки уважаващ себе си млад юрист - в никакъв случай не ставайте дознател, освен ако не носите бели чорапи с черен панталон.
И един съвет към всеки уважаващ себе си млад юрист - в никакъв случай не ставайте дознател, освен ако не носите бели чорапи с черен панталон.
- Josif_Dzhugashvili
- Младши потребител
До тъпото "грузинско" парче
Josif_Dzhugashvili написа:И един съвет към всеки уважаващ себе си млад юрист - в никакъв случай не ставайте дознател, освен ако не носите бели чорапи с черен панталон.
А ти наверно си самоуважаващ се млад юрист и за това носиш бели кюлоти с моряшка /юнашка/ фанелка...
- Ropotamo
- Младши потребител
Хайде стига пък и Вие.По дрехите само се посреща,а по друго се изпраща
Иначе няма да е лошо да ги облекат колегите дознатели в униформи.Поне да се знае на 100 % къде работят.
Така ами-щом адвокатите рано или късно ще ни задължат с тога в с.з ,трябва и за тях да има "работно облекло"
Иначе няма да е лошо да ги облекат колегите дознатели в униформи.Поне да се знае на 100 % къде работят.
Така ами-щом адвокатите рано или късно ще ни задължат с тога в с.з ,трябва и за тях да има "работно облекло"
- sarbijanac
- Активен потребител
|
|