начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за младши магистрати Vol.2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот T.A.R.A. » 27 Фев 2007, 14:28

Съгласна съм.Аз лично познавам човек спечелил конкурс и назначен без грам връзки
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот portokal » 27 Фев 2007, 15:05

Аз също. По-назад в темата rmartinova писа, че е назначена след конкурса от 2005 год. без връзки. Познавам една от другите назначени в същия конкурс, при това доста отблизо и от доста години, и също нямам данни да е използвала каквито и да било връзки.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот lawmaker » 27 Фев 2007, 19:41

присъединявам се към мнението на колегите, които смятат, че не винаги високата диплома, и обратното, са критерий за знания, не защото моята диплома общо е 5, а понеже видях доста хора на устния, които знаеха въпросите си по вода, ама наистина все едно че четат закона в момента, но на допълнителни въпроси отново по това, което им се е паднало, просто не показаха, не само логика, а и че просто не са чели основополагащи ТР. така че не отказвайте правото на развитие на тези с по-ниска диплома и не бетонирайте знанията и желанието за самоусъвършенстване на колегите с високи оценки от следването.
lawmaker
Нов потребител

Мнениеот nikss » 27 Фев 2007, 20:35

iva_kari написа:обадих се във ВСС и ми казаха да се обадя на председателя на съда, а там ми казаха, че допълнително ще се свържат с мен, но не ми казаха за никакви документи, които да трябва да подготвя.Някой нещо друго знае ли?
IVA ima6 li4no suobs6tenie
nikss
Младши потребител

Мнениеот rizar » 28 Фев 2007, 10:18

kolegi , uspq li nqkoi da poluchi informaciq otnosno tova koga se ochakva vstypvane v dlyjnost na naznachenite ml.sydii? az chuh neshto za april zashtoto togava shte zapochne obuchenieto, no informaciqta mi ne e ot syda. tam vsyshnost nishto ne mi kazaha. molq spodelete ako ste poluchili nqkakva informaciq
rizar
Нов потребител

Мнениеот pillar » 28 Фев 2007, 10:40

:) Moiat uspeh ot sledvaneto sa6to ne e visok 4,44 i 4,33,no tova ne mi popre4i minalata godina da pokaga znania na konkursite minalata godina-5,48 na ustnia.Smiatam da se iaviavam na sledva6tite konkursi i se nadiavam 4e sas zdravo 4etene 6te postigna uspeh.Taka 4e ne napadaite kolegata s niskia uspeh-iavno toi ne e bil belegkar i sam sigurna 4e dosta e u4il za izpitite.
pillar
Младши потребител

Мнениеот avantUrist » 28 Фев 2007, 15:43

До назначените в София: Днес бях в СГС и ми казаха "За младшите съдии - да мине сряда, после се обадете /а днес е сряда :!: /", питах какви документи ще са необходими и ми казаха, че нищо специално няма да ми е нужно или поне нищо, което изисква време за набавянето му, но като цяло останах с впечатление, че чакат да получат официално протокола от заседанието на ВСС.
avantUrist
Младши потребител

Мнениеот diritto » 28 Фев 2007, 16:03

Kolegi, az sa6to ne mislq 4e ocenkite ot diplomata sa re6ava6ti - po-vazni sa ocenkite ot pismennia i ustnia izpit. A i ne zabravqite 4e ocenkite ot darjavnite izpiti naprimer v Sofiiskia i vav arnenskia svoboden sa vidimo razli4ava6ti se, koeto idva da Vi pokaje 4e ne e nikakav, ama nikakav kriterii kato vidi6 kolega s 6.00 ot darjavnite. Da me pro6tavat kolegite, koito sa izkarali 6.00 na darjavnite v komisiata na Vladimir Petrov,ama vsi4ki znaem kak e stanalo tova. Da mi pokaja 6.00 na izpitite ot konkursite za mlad6i magistrati i togava da demonstrirat samo4uvstvie !
diritto
Нов потребител

Мнениеот pillar » 28 Фев 2007, 17:19

:D Bravo dritto.
pillar
Младши потребител

Мнениеот lawmaker » 28 Фев 2007, 19:43

доколкото знам за встъпване има 14-дневен срок. друг е въпросът от кога - от получаване на съобщение от конкретния съд или от публикуване на ршението на ВСС. също така как ще се проведе клетвата, т.е. встъпването - общо за всички мл. съдии или по места пред общото събрание на всеки съд. чух, че колеги ще се заклеват много скоро и ще започнат работа веднага до започването на обучението в НИП
lawmaker
Нов потребител

Мнениеот iva_kari » 28 Фев 2007, 23:21

Здравейте, днес ходих до ВСС и оттам ми казаха, че обучението май щяло да започва на 19.03. и за прокурори и за съдии, но трябвало да следим в нета за повече информация.От съда, където съм аз ми казаха, че чакат да получат документите ми от всс или нещо такова и чак тогава щели да ми се обадят.Много объркано.......Какъв е пък сега тоя 14 дневен срок, това вярно ли е, да не вземем да го пропуснем?На мен никой не ми е казал никакъв срок. :roll:
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот iva_kari » 28 Фев 2007, 23:22

nikss незнам дали видя, но вчера ти пуснах лично съобщение.
Някой знае ли дали НИП има някакво общежитие или нещо такова
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 28 Фев 2007, 23:57

Как така и за мл. съдии и за мл. прокурори обучението ще започне от 19.03?! Ами те прокурорите още не са гласувани. Всъщност, днес получих неофициална информация, че на днешното заседение на ВСС били гласувани. Колкото и да е невероятно /предвид факта, че до утре включително е срокът за подаване на заявленията за подреждане на желанията/, съм склонна да вярвам до известна степен. И доколкото знам встъпването в длъжност е в едномесечен срок, а не в 14-дневен. Така, че не виждам как ще стане. Аз например, за да напусна сегашната си месторабота трябва да подам едномесечно предизвестие. И не е въпроса в тази заплата, а в това, че за да бъда освободена от сегашната си длъжност, трябва да има заповед от министъра на вътрешните работи, която няма как да се появи по-рано. И съответно да встъпя в новата. Не мисля, че съм изключение и смятам, че поне едномесечния срок по КТ трябва да ни осигурят.
Моля, ако някой има повече инфо /конкретно за мл. прокурорите/ да сподели.
dozn03
Потребител

Мнениеот iva_kari » 01 Мар 2007, 00:14

в предходния им протокол пише, че следващото заседание ще е на 7.03
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот dozn03 » 01 Мар 2007, 00:36

Да, сега погледнах и си права. И по другата причина също е невъзможно. Но като чакаш, ти се иска да стане по-бързо :D
dozn03
Потребител

Мнениеот tod » 01 Мар 2007, 10:06

lawmaker написа:доколкото знам за встъпване има 14-дневен срок. друг е въпросът от кога - от получаване на съобщение от конкретния съд или от публикуване на ршението на ВСС. също така как ще се проведе клетвата, т.е. встъпването - общо за всички мл. съдии или по места пред общото събрание на всеки съд. чух, че колеги ще се заклеват много скоро и ще започнат работа веднага до започването на обучението в НИП

Колега, как ще започват работа, след като не се преминали обучение и не могат да разглеждат дела!
tod
Младши потребител

Мнениеот Dracena » 01 Мар 2007, 10:06

От СГС вчера ми казаха, че не били получили обратно нашите документи, вкл. и протокола от ВСС. Всичко това щяло да стане тепърва, тъй че да сме чакали да ни се обадят :roll: . От СГС щели да ни звънят и да ни викат.
Колко е вярно, нямам идея. Нека другите гласувани колеги също да споделят информация.
Dracena
Младши потребител

Мнениеот doroteia » 01 Мар 2007, 10:14

аз вчера влязох в страницата на НИП. Там е планирано обучението на младшите магистрати да започне в периода 10-20 април, така че това ми се струва по-логично. От администрацията на ВСС все пак не са длъжни да знаят. А и все пак, ние всички знаем, че класирането е по-труден процес - някои се отказват, други заемат местата им... Малка каша става. Така че едва ли ще започне обучението през март, по-скоро ми се струва, че ще е през април. Освен това,всички ние имаме надежди, но дали ще бъдем гласувани... Докато не го видя черно на бяло, изобщо няма и да си подам молбата за напускане. Освен това намирам, че е редно да се спази този едномесечен срок, макар че има възможност и да бъде без предизвестие. Все пак, и бившите работодатели ще трябва да си организират работата - да намерят заместници и т.н.
doroteia
Младши потребител

Мнениеот tod » 01 Мар 2007, 10:14

Със сигурност встъпването ни в длъжност трябва да стане до началото на обучението в НИП.
tod
Младши потребител

Мнениеот tod » 01 Мар 2007, 10:15

doroteia написа:аз вчера влязох в страницата на НИП. Там е планирано обучението на младшите магистрати да започне в периода 10-20 април, така че това ми се струва по-логично. От администрацията на ВСС все пак не са длъжни да знаят. А и все пак, ние всички знаем, че класирането е по-труден процес - някои се отказват, други заемат местата им... Малка каша става. Така че едва ли ще започне обучението през март, по-скоро ми се струва, че ще е през април. Освен това,всички ние имаме надежди, но дали ще бъдем гласувани... Докато не го видя черно на бяло, изобщо няма и да си подам молбата за напускане. Освен това намирам, че е редно да се спази този едномесечен срок, макар че има възможност и да бъде без предизвестие. Все пак, и бившите работодатели ще трябва да си организират работата - да намерят заместници и т.н.

Колега, гласуването мина!
tod
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити