- Дата и час: 27 Ное 2024, 02:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДОЗНАТЕЛСКИ КОНКУРСИ
|
|
верно ли обучението в симеоново е един месец, на мен ми казаха че е вече 6-месеца по новата процедура,но това не го твърдя защото не ми го каза човек от системета а познат,а аз така или иначе не можах да прочета за това обучение никъде.Абе колкото толкова, тъкмо ще си спомним за студенските години, само дано да сме класирани -НАЛИ КОЛЕГИ?
- dqwola
- Младши потребител
Oт действащ дознател имам тази информация че обучението сега е един месец, а по старата процедура е било 6 месеца.Още малко търпение!!!
- evkevka
- Младши потребител
по темата
Здраввейте, малко от мен по темата:
Като бивш дознател в тежки престъпления, мога да Ви споделя,че в Симеоново няма да научите нищо. Предполага се, че това обучение за юристи-дознатели е с цел запознаване с основите на ОИД.Така и става, но с методите от 50-те години на СССР, четени от старци по на 70-80г.ДА, ама сега сме 2007г. престъпленията не се извършват, както преди.Липсва силна агентура, липсват техническите средства и куп др. неща, а да се разчита с действия по разследването да се разкрие извършител, е най-малкото нелепо.Така че това обучение е чиста загуба на време, е поне ще се научите (припомните) да боравите с огнестрелно оръжие.Друг е въпросът какво ще Ви помогне това в работата Ви да разследвате пресъпления със способите на НПК.
Като бивш дознател в тежки престъпления, мога да Ви споделя,че в Симеоново няма да научите нищо. Предполага се, че това обучение за юристи-дознатели е с цел запознаване с основите на ОИД.Така и става, но с методите от 50-те години на СССР, четени от старци по на 70-80г.ДА, ама сега сме 2007г. престъпленията не се извършват, както преди.Липсва силна агентура, липсват техническите средства и куп др. неща, а да се разчита с действия по разследването да се разкрие извършител, е най-малкото нелепо.Така че това обучение е чиста загуба на време, е поне ще се научите (припомните) да боравите с огнестрелно оръжие.Друг е въпросът какво ще Ви помогне това в работата Ви да разследвате пресъпления със способите на НПК.
-
kokojambo - Младши потребител
честито на класираните кандидати за дознатели,излязоха резултатите от заключителното интервю,сега трябва да чакаме назначение от министъра и обучение в Симеоново
- evkevka
- Младши потребител
По принцип резултатите би трябвало да са обявени в РПУ-то където сте си подали документите, а не на електроннтата страница
- evkevka
- Младши потребител
Честито на успешно издържалите конкурсната процедура и от мен.
И в тази връзка да попитам кога най- рано според вас можем да очакваме да започнем работа респ. да ни пратят на обучение? Защото все пак трябва да се напуска старата работа и куп други процедури, които са свързани с загуба на време.
И друго въпросче: Всички ли кандидати трябва да се явим на 17. 07 или пак ще сме в различни дни?
И в тази връзка да попитам кога най- рано според вас можем да очакваме да започнем работа респ. да ни пратят на обучение? Защото все пак трябва да се напуска старата работа и куп други процедури, които са свързани с загуба на време.
И друго въпросче: Всички ли кандидати трябва да се явим на 17. 07 или пак ще сме в различни дни?
- toxic
- Младши потребител
На мен също ми казаха за 17-ти. Тогава ще ни разпределят по РПУ-тата, доколкото разбрах, или просто ще ни съобщят разпределението...
Ако някой има информация как ще протече във времето оттук нататък процедурата - нека сподели...
А също и дали има изнесени резултати някъде в интернет.
Кадровикът от моето РПУ твърди, че имало, но в страницата на МВР не откривам нищо.
Ако някой има информация как ще протече във времето оттук нататък процедурата - нека сподели...
А също и дали има изнесени резултати някъде в интернет.
Кадровикът от моето РПУ твърди, че имало, но в страницата на МВР не откривам нищо.
- i.s.k.r.a
- Потребител
evkevka написа:По принцип резултатите би трябвало да са обявени в РПУ-то където сте си подали документите, а не на електроннтата страница
Какво значи "РПУ-то, където сте си подали документите?!"
Докумети /разбирай молба, автобиография, диплом, и т.н. /се подават в "Човешки ресурси" на съответната ОДП. От там се уведомява как се движи процедурата по проучване, както и резултатите от тектове/изпити.
До РПУ-то опирате, едва след като сте назначени.
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
i na men mi kazaxa da se qvq na 17/za kandidatite za Shymen/-6te trqbva da se podpi6em 4e sme saglasni s krainoto klasirane.Moje bi 6te ni pitat i v koe RPY jelaem da rabotim.
- evkevka
- Младши потребител
колеги, и не мен ми се обадиха за 17-ти.Знаете ли за какво точно ни викат.Да не би да е следващ етап в процедурата,знае ли човек.
Споделете колеги какво означава ,като те викат минал ли си или пак некакво препитване
Споделете колеги какво означава ,като те викат минал ли си или пак некакво препитване
- dqwola
- Младши потребител
Викат ни за да се подпишем на протокол,че сме съгласни с крайните резултати от общия брой точки,и най-вече ,че не сме се отказали от кандидатстването за дознатели,.Това не е изпит, а оформяне на окончателно класиране и подреждане по резултати. Надявам се да ни кажат колко още ще чакаме за назначаване,полагане на клетва ,обучение.
- evkevka
- Младши потребител
dqwola написа:колеги, и не мен ми се обадиха за 17-ти.Знаете ли за какво точно ни викат.Да не би да е следващ етап в процедурата,знае ли човек.
На мен също ми се обадиха за 17-ти. Това е за да разпишем, че сме съгласни с резултатите от класирането. Щом ви викат значи сте преминали и сте класиран.
- krasi.sofia
- Младши потребител
to4no takava informaciq polu4ih i az, kolegi. Vsi4ki 6te sme na 17-ti v Sofiq, za da se podpi6em, 4e sme saglasni sas sobstvenoto si to4kuvane i klasirane i nqma da go osporvame. Moje bi 6te se uto4nqvat i konkretnite mesta, za koito imame jelanie v saotvetnoto ODP, no za tova ne sam ubedena - ne mi dadoha informaciq.
Ina4e sas sigurnost 6te po4akame pone o6te mesec dokato vsi4ki srokove za osporvane iztekat.... no smqtam, 4e ve4e vsi4ki sviknahme da 4akame i kalihme tarpenieto si
Ina4e sas sigurnost 6te po4akame pone o6te mesec dokato vsi4ki srokove za osporvane iztekat.... no smqtam, 4e ve4e vsi4ki sviknahme da 4akame i kalihme tarpenieto si
- svaleva
- Нов потребител
Уважаеми колеги, ще помоля тези които са се явявали скоро на дознателски конкурс да обяснят колко и какви са етапите в процедурата и какво включват. Предварително Ви благодаря.
- kenn4o
- Потребител
Konkursa pri nas v ODP - Stara Zagora, zapo4na s test po Zakona za za6tita na klasificiranata informaciq i pravilnika. Sled tova ima6e test za inteligentnost. Sledva Psiho /test+sabesedvane s psiholog/ i nakraq zakliu4itelno interviu, kadeto prepitvaha i varhu pravna materiq, osven razgovora za motivaciq i predstavi za bade6tata rabota kato doznatel- /oslednoto be6e seriozno zastapeno kato tema na Psihoto/.
Ako vi interesuva ne6to po- podrobno pitaite
Ako vi interesuva ne6to po- podrobno pitaite
- svaleva
- Нов потребител
Колеги, искам да попитам и още нещо - това ли са/изброените от колежката svaleva/ отделните етапи на конкурсната процедура за дознатели и за другите ОДП-та в страната. Моля, запознатите да пишат. Предварително Ви благодаря.
- kenn4o
- Потребител
kenn4o написа:Колеги, искам да попитам и още нещо - това ли са/изброените от колежката svaleva/ отделните етапи на конкурсната процедура за дознатели и за другите ОДП-та в страната. Моля, запознатите да пишат. Предварително Ви благодаря.
Колега kenn4o,
Ако се разтърсиш по нагоре ще се учудиш колко много инфо има за конкурсната процедура за дознатели. А на сайта на института по психология на МВР има описано всичко много подробно, дори са дадени примери. Ако не можеш да го намериш ще ти пратя линк.
- toxic
- Младши потребител
Колеги, искрено ще съм ви благодарен за всякаква информация и линкове по темата. Предварително ви благодаря.
- kenn4o
- Потребител
|
|