начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

конкурс за младши магистрати Vol.2

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот portokal » 26 Фев 2007, 18:11

Колеги, какви "деца на природата" има?! Тройкажия като студент, отличник като кандидат - магистрат. По света това може да изглежда невероятно, но не и в България, където това е в реда на нещата. Колегата изведнъж е започнал да разбира от право.

Айде нека пък някой дойде да ми каже, че не разбирам от право. Нищо, че нямам такива резултати на изпита. Някой ден смятам да имам. ;-) А успехът ми от университета е малко над 4,50.
Кое му е невероятното? По тая логика като веднъж си скъсан на изпит, дай да няма и поправки, щото е невероятно да постигнеш различен резултат.
И дали е "изведнъж"? Кога е завършил колегата, вчера ли? :oops:
Резултатите на изпити се били постигали с учене, доколкото съм чувала. Не само с природно разбиране от право. ;-)
Последна промяна portokal на 26 Фев 2007, 18:13, променена общо 1 път
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот iva_kari » 26 Фев 2007, 18:12

обадих се във ВСС и ми казаха да се обадя на председателя на съда, а там ми казаха, че допълнително ще се свържат с мен, но не ми казаха за никакви документи, които да трябва да подготвя.Някой нещо друго знае ли?
iva_kari
Младши потребител

Мнениеот MAILIN » 26 Фев 2007, 18:38

portokal написа:
Колеги, какви "деца на природата" има?! Тройкажия като студент, отличник като кандидат - магистрат. По света това може да изглежда невероятно, но не и в България, където това е в реда на нещата. Колегата изведнъж е започнал да разбира от право.

Айде нека пък някой дойде да ми каже, че не разбирам от право. Нищо, че нямам такива резултати на изпита. Някой ден смятам да имам. ;-) А успехът ми от университета е малко над 4,50.
Кое му е невероятното? По тая логика като веднъж си скъсан на изпит, дай да няма и поправки, щото е невероятно да постигнеш различен резултат.
И дали е "изведнъж"? Кога е завършил колегата, вчера ли? :oops:
Резултатите на изпити се били постигали с учене, доколкото съм чувала. Не само с природно разбиране от право. ;-)

То и Енчо така го защитаваха. Що се отнася до ученето, само с просто зазубряне не става, трябва и разбиране.
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот portokal » 26 Фев 2007, 18:43

Ниската оценка далеч не винаги означава некадърност. А ако оценката измерваше само способностите, нямаше да има нужда от подготовка.
Кога съм казала, че зазубрянето стига?
За университетските оценки впрочем нерядко стига. :wink:
Но иначе ставаше дума дали е възможно да имаш ниски оценки от университета и добри на изпита, или е невероятно.
И разбира се, тези, които защитавам, не са точно Енчо и Румен. :D
Последна промяна portokal на 26 Фев 2007, 18:50, променена общо 1 път
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот MAILIN » 26 Фев 2007, 18:49

portokal написа:Ниската оценка не означава непременно некадърност. :wink: Иначе нямаше да има нужда от подготовка.

Вярно е Енчо има високи оценки, колега значи сте прав. Просто е странно да не проявяваш през студенстските години интерес към правоти и изведнъж опа ...."ефекта на Енчо" . Може и да не съм права за колегата, сгреших че публикувах името му, трябваше да обявя само оценките, за което се извинявам. Просто тази разлика в конкурс з а младши е странна предполага се че са колеги с по-малко опит.
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот portokal » 26 Фев 2007, 18:54

Не съм съгласна, че всеки, който се явява на изпит, без да е научил подробно въпросите от конспекта, показва липса на интерес към правото.
Конкретно за Енчо & Co не знам на какво се дължат резултатите им, обаче не могат да се правят категорични изводи от студентските оценки.
8)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот MAILIN » 26 Фев 2007, 18:59

portokal написа:Не съм съгласна, че всеки, който се явява на изпит, без да е научил подробно въпросите от конспекта, показва липса на интерес към правото.
Конкретно за Енчо & Co не знам на какво се дължат резултатите им, обаче не могат да се правят категорични изводи от студентските оценки.
8)

Да чисто теоретично всичко е възможно, като например колегиде да се интересуват от право, но поради особената си психологическа нагласа казано по-просто се панират и си "глътват граматиката" или примерно да си живеят живота 5 години и на 6-тата да проумеят , че им се става магистрати
MAILIN
Младши потребител

Мнениеот lawmaker » 26 Фев 2007, 19:43

абе, невидението не е само от наша страна. от съда и те нищо не знаят, ВСС - също. най-добре е да се отиде в съда и да се пита, като е хубаво според мен да се подготвят съдимост и медицинско, а за трудова/сл. книжка не знам как ще стане
lawmaker
Нов потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 27 Фев 2007, 09:46

Съгласна съм с portokal.Излишно е да говорим за оценяването в университета.Достатъчно е да спомена,че много колеги анулираха оценки по 3-4 пъти,защото отличен успех им трябвал,щели да стават магистрати.
Аз също имам висок успех,но на държавните ме порязоха.Е,реших да завършвам,а не да моля за двойки и да чакам следващата година.
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 11:51

stiga gluposti 6.00 6.00 6.00 tova ne e realno
anjelo
Младши потребител

Мнениеот portokal » 27 Фев 2007, 12:31

Къде са глупостите, я кажи?
Не сме обсъждали реално ли е 6,00, 6,00 и 6,00, а дали е възможно да завършиш с три и шейсет университета и да се представиш добре без протекции на конкурс. :)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот n_ikito » 27 Фев 2007, 12:49

не е невъзможно, но в сравнение с другите около него, разликата се набива на очи. В крайна сметка изпитът е субективна оценка на моментно състояние и като такъв не трябва да бъде абсолютен критерий............но за съжаление, няма измислен по-добър начин за съпоставка на знания
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот helene » 27 Фев 2007, 13:05

Докато няма ясни критерии за оценяване на конкурсите, така ще бъде. Хора с ниски дипломи ще имат високи оценки и обратно. Всички знаем, че при тая ситуация че всичко е възможно. Аз например бях голям карък на изпитите по време на следването, както и на държавните изпити, дипломата ми е малко над 5.00, но това едва ли има значение. Познавам хора с отлични дипломи, но едва ли оценките им съответставт на знанията им- гола вода са :lol:
helene
Потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 13:29

abe portokal-az ti pi6a za EN4O a drugite slu4ki malko me valnuvat. kakvo pre4i da ima6 3.00 ot diplomata i 5.00 na konkursa?
anjelo
Младши потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 13:33

i ne e protektsii a mnogo pari i vrazki
anjelo
Младши потребител

Мнениеот portokal » 27 Фев 2007, 13:34

Анджак, нищо не пречи. Но по-горе се изказа мнение, че в друга държава би било невероятно. :wink:
А за Енчо не знам. :shock:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 13:37

portokal-po-printsip si prav, no ako si niamal kazusite predvaritelno tova koeto EN4OVTITE sa napravili e nevazmojno
anjelo
Младши потребител

Мнениеот anjelo » 27 Фев 2007, 13:40

vidiah 4e si jena -sorry
anjelo
Младши потребител

Мнениеот T.A.R.A. » 27 Фев 2007, 13:57

helene написа:Докато няма ясни критерии за оценяване на конкурсите, така ще бъде. Хора с ниски дипломи ще имат високи оценки и обратно. Всички знаем, че при тая ситуация че всичко е възможно. Аз например бях голям карък на изпитите по време на следването, както и на държавните изпити, дипломата ми е малко над 5.00, но това едва ли има значение. Познавам хора с отлични дипломи, но едва ли оценките им съответставт на знанията им- гола вода са :lol:

Една от моите колежки "отличнички" от университета ме среща, когато бързах, за да присъствам на очна ставка и тъй като и обясних защо бързам, тя ми каза:"Това разпит ли беше?"
Без майтап.Горчивата истина
T.A.R.A.
Потребител

Мнениеот svetlina1 » 27 Фев 2007, 14:10

ами ако въпросната състудентка се занимава само с гражданско право не е толкова учудващо, все пак ти помниш ли какво е суброгация, субституция, нотиране, новация и делегация и всякакви такива неща :lol:
и понеже от време на време чета форума искам да ви кажа, че нещата далеч не винаги са нагласени и човек може да успее само със собствените си сили. съответно и не трябва при неуспех винаги да се оправдаваш, че всико е нагласено. конкурсите значително се примениха в последните години, просто е необходимо здраво четене, разбира се и мъничко късмет, той винаги е необходим :lol:
svetlina1
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити