- Дата и час: 23 Ное 2024, 07:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.2
|
|
И все пак да не бъдем стадо, или няма недоволни.Не ми се иска да вярам, че всичко ще си приключи тихомълком, както и започна..!!!
- pleasure
- Младши потребител
Да, конкурсите са отделни, но именно за да избегнат неколкократните класирания /едни и същи лица участват и в двата конкурса/ ще ги гласуват заедно. Лично за мен е по-добре вече да бяха гласували съдиите /само там участвам/, за да знам дали ще работя в системата или да продължа с адвокатстването, а сега - чакане, пълна неизвестност и в крайна сметка може да не ме гласуват /не съм човек на никой/ и сигурно ще се чувствам ужасно като ТАРА, още повече, че обжалването ще е безсмислено. Хора след мен в класирането не са се явявали на прокурорския устен, защото са убедени, че са приети за съдии, което неминуемо води до извода, че някои като мен ще бъдат отхвърлени.
- avantUrist
- Младши потребител
и мен ме вълнува само съдийския и това чакане за гласуването определено е изнервящо.... и аз не съм човек на никой, но все пак имам пред мен оценките и входящите номера на кандидатите за града, който ме интересува... на какво основание ще гласуват човек с по-ниска оценка от моята?
- adv_agentka
- Младши потребител
пфффффффффф, как преценяват дали имаш или нямаш качества....нали затова правят конкурса и изпитите - да те оценят по някакъв начин....
- adv_agentka
- Младши потребител
колеги някой знае ли дали ниската оценка от дипломата (моята е 3.95 след крайно злополучна държавна изпитна сесия) може да се използва от ВСС като повод да не те гласуват. В момента карам стажа за правоспособност и се чудя дали има смисъл да се пробвам на следващия конкурс. Благодаря.
- Almagro
- Нов потребител
колеги някой знае ли дали ниската оценка от дипломата (моята е 3.95 след крайно злополучна държавна изпитна сесия) може да се използва от ВСС като повод да не те гласуват дори и да си класиран напред. В момента карам стажа за правоспособност и се чудя дали има смисъл да се пробвам на следващия конкурс. Благодаря.
- Almagro
- Нов потребител
Аз сравнявах имената на хората които са в началото на класирането и на двата конкурса,но не открих съвпадение, така че не виждам защо да не изнесат класирането за съдиите по рано.Омръзна ми да чакам
- iva_kari
- Младши потребител
До Алмагро: ниският успех принципно ще има значение при равен бал за определяне на позицията ти в класирането, но кой знае, може господата от ВСС да го приемат като основание за отхвърляне на кандидатурата ти при назначение. За последното обаче вероятността е нищожна, така че дерзай!!! Не бива само за това да се отказваш, виж в протокола за съдии- мисля Вихрен Бъчваров беше- няма висок успех от следването, но се е представил отлично на изпита и ще бъде младши съдия в ОС-Варна , за което имам сигурна информация.
- avantUrist
- Младши потребител
До Авантюрист: Благодаря за куража. Зная за равния бал, но в крайна сметка не повече от 4-5 човека имат такъв при класиранията така, че ако се представиш добре на изпитите не трябва да ти пука. Интересуваше ме гласуването от ВСС защото на практика няма смисъл да се обжалва. Ще се пробвам пък каквото сабя покаже. А ти класираш ли се някъде тази година?
- Almagro
- Нов потребител
Протоколът от заседанието на ВСС вече е качен на сайта - гласуването на назначенията е включено - много интересно - като допълнителна точка.
- emily_79
- Младши потребител
добре де - и има ли ги назначенията???????? айде моля някой да го логне че да видим и ние с по-бавния интернет:))))
- adv_agentka
- Младши потребител
В заседанието на ВСС на 21 февруари разпределенията и назначенията въобще не са обсъждани. На сайта има само протокола с класиранията от изпитите.
- Almagro
- Нов потребител
|
|