начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот gudio » 20 Дек 2007, 01:44

"(о.з.)Бирникус публикус" нещо не спи... :lol: Аз съм на "Famous Grouse", а Вие на какво още не сте се приспали ? Основанието е в ГПК... че на (сега не ми се отваря)... там на ЮЛ се следва възнаграждение в размерите като адвокатско (ако бъде поискано и то без доказателства за плащането му). Банката е "ДСК" :wink: Много са убедени, че така трябва да се прави и, че трябва да "държиш" определение (според тях, а спореда мен няма такъв акт :lol: , пиша резолюции), за да определиш, в качеството си на СИ, въпросното възнаграждение. Добре, че длъжниците са толкова н...ани, че никога не се сещат (то, не че ще се промени нещо кой-знае колко) да оспорват така определеното ю.к. възнаграждение.
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот kalahan » 20 Дек 2007, 01:59

Аз избягвам да пия, освен когато не се налага заради компанийния дух.
Предполагам, че става дума за чл. 64: "Заплатените от ищеца такси, разноски по производството и възнаграждение за един адвокат, ако е имал такъв, се заплащат от ответника съразмерно с уважената част от иска."
Но там все таки става дума за адвокати, не за юрисконсулти :evil:
"Страхливците умират много пъти преди смъртта си; смелият вкусва смъртта само веднъж"
(Шекспир-"Юлий Цезар")
kalahan
Потребител

Мнениеот gudio » 20 Дек 2007, 02:10

:shock: :roll: Ако не допиваш нещо - какво правиш в нета по това време ?! Преговаряш студията на Белазелков за въвода във владение, публ. в сборника на КЧСИ ?!
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 20 Дек 2007, 02:10

След като Калахан ме наплаши с тоя литий :D се поразстърсих и никъде из нета не видях да казват, че от него има в бирата... така че... Наздраве! Споко Гъдьо за уискито не дават също да има от този така коварен метал :wink:

Ама като почнете с тоя ГПК... :evil:

Ако ги няма моите любими кодексчета ни бирници ще има... ни агенти ....
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот gudio » 20 Дек 2007, 02:31

Уискито е бедняшко питие - на бедни северни народи, които си нямат плодове - нито троянска слива, нито хубаво грозде (даже никакво грозде си нямат хорицата :cry: ). Да не говорим за кайсии, смокини и др. "ракиени варива". Туй "яребицата" го "пием с отвращение", както казват съветските хора...
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ludi » 20 Дек 2007, 08:04

Gudio, голямо БЛАГОДАРЯ.
ludi
Потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 20 Дек 2007, 10:02

RichterZR написа:
portokal написа:Не ми беше известен такъв факт. Явно мой пропуск.
А ти калпав човек ли си, или не си българин?
Аз щото съм българка и не бях забелязвала аз или хората около мен - също българи - да са калпави, ама щом казваш - калпави сме.

Аман вече!!!!!!!!!!!!!!!!!! :x

Вижте, аз в следващото изречение съм доразяснил мисълта си, явно не съм бил достатъчно точен, та затова се поправям, както следва:
1. Израза в изречението "...тъй като, ноторно известен факт е, че българина е калпав човек...", ДА СЕ ЧЕТЕ "...тъй като, ноторно известен факт е, че средностатистическия българин, с изключение на духовно и материално издигнатите слоеве на населението, е калпав човек..."
2. Видно е, че иде реч за обикновените цървули, а не за народа като цяло, тъй като има в него хора като нас с вас, които са толкова духовно извисени, че правят изключение и като цяло повдигат нивото с класи над принизеното съществуване на обикновените люде.

И като цяло поднасям извиненията си, ако с това недоглеждане и непрецизност в изказа съм накарал някой да се чувства неудобно и дискомфортно.

Ей, сус бре ! БУЛГАР, БУЛГААААААР ! Я да цопна у басейна, тю едно гвоздейче не забили пък ми били европейци, а-а-маха !
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот gudio » 20 Дек 2007, 10:22

RichterZR написа:
Вижте, аз в следващото изречение съм доразяснил мисълта си, явно не съм бил достатъчно точен, та затова се поправям, както следва:
1. Израза в изречението "...тъй като, ноторно известен факт е, че българина е калпав човек...", ДА СЕ ЧЕТЕ "...тъй като, ноторно известен факт е, че средностатистическия българин, с изключение на духовно и материално издигнатите слоеве на населението, е калпав човек..." :shock: :shock: :shock: :roll:
2. Видно е, че иде реч за обикновените цървули, а не за народа като цяло, тъй като има в него хора като нас с вас, които са толкова духовно извисени, че правят изключение и като цяло повдигат нивото с класи над принизеното съществуване на обикновените люде.

И като цяло поднасям извиненията си, ако с това недоглеждане и непрецизност в изказа съм накарал някой да се чувства неудобно и дискомфортно.

:twisted: : Моите наблюдения показват, че голяма част от МАТЕРИАЛНО издигнатите булгаристанци са баш "Андрешковците", действали са цял живот и продължават да действат на принципа, като в оная песен "... От всички хора взе пари и на никой не плати"
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 20 Дек 2007, 12:39

Изобщо не мога да се съглася с RichterZR , че бедните и духовно неиздигнатите са “калпави” , а богатите и образованите и духовните не са.Препоръчвам на колегата да прочете предговора към “Записките……” от Захари Стоянов , мисля , че това ще промени възгледа му.Колкото до личния ми опит мога да кажа следното.Точно посочените от RichterZR имат голямо уважение( дори страх) към институциите и към т.нар. “учени глави”.Те се редят на опашки да плащат , а по села и паланки(вкл. моето-………. с население под 100 човека) да имаш да даваш на държавата е срам.Да не говоря , че тези хора са уникално честни , при тях няма притворство , лъжа и т.н.
Колкото до Андрешко много ми е неприятно изкарването на образа от времето и действителността , в които той е създаден и опитите за неговото окарикатуряване ,и лепването му като някакъв етикет в днешно време ,със значение “дребен тарикат , които иска да излъже държавата”.Съзнавам , че сега , за да отречем комунизма , масовите медии и част от историографията , се опитва да пресъздаде Монархията , в едни прекрасни , приказни розови краски(Даже по бтв имаше филм за Фердинанд , който беше представен едва ли не за един от най-мъдрите държавници в 3-та Българска държава) , но се надявам никой да не се хваща на тази въдица.Не е било много хубаво за живот за по-голямата част от населението и това е добре отразено в литературата и историята , така че Андрешко е една справедлива реакция , срещу голямата експлоатация върху селското население.
Разбира се и пренасянето на славата на бирника от разказа върху сегашната действителност и сегашните ДСИ и ЧСИ също е голяма глупост и не трябва да се прави(а и то не се прави твърде често според моите наблюдения).
Колкото до това дали ДСИ е магистрат , съдия или т.н , според мен е един изкуствено създаден спор от старото наименование на длъжността.ДСИ не е магистрат , не е съдия и никога няма да бъде , но какво от това.Професията е уникална и си има специална функция , която е жизненоважна за държавата и кредиторите.Без нея не може.Но не само това.При едно изпълнително производство , силно повлияно от принципа на социална справедливост(какъвто смятам е нашия) ,дейността на СИ(опряна на закона) е и своебразна защита за длъжника!Така , че в заключение , въпреки че не е магистрат , СИ е важна , отговорна , а и много интересна юридическа професия.
REVOLUTION
Активен потребител

za svedenie

Мнениеот t_evaline » 20 Дек 2007, 16:06

Ve4e sa izneseni spisacite, koj si e podal dokumentite korektno i koj 6te trjbva da se postarae o6te malko. nadjvam se da sam polezna. 7 dnevnij srok za otstranjvane na neredovnostite zapo4va da te4e ot 02.01.2008.
t_evaline
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 20 Дек 2007, 18:59

Министерството на правосъдието уведомява участниците в конкурса за държавни съдебни изпълнители, че със Заповед № ЛС-И-2069/19.12.2007 г. на министъра на правосъдието е одобрен списък на допуснатите до писмен изпит кандидати, а със Заповед № ЛС-И-2070/19.12.2007 г. на министъра на правосъдието е одобрен списък на кандидатите с нередовни документи.
В седемдневен срок, който тече от 02.01.2008 г., кандидатите с нередовни документи могат с допълнително заявление, адресирано до Министерството на правосъдието, гр. София, ул. “Славянска” № 1, да отстранят нередовностите.
chronometer
Младши потребител

Мнениеот zurik » 20 Дек 2007, 23:27

gudio написа::shock: :roll: Ако не допиваш нещо - какво правиш в нета по това време ?! Преговаряш студията на Белазелков за въвода във владение, публ. в сборника на КЧСИ ?!

Къде можем да намерим тази студия на Белазелков и изобщо този сборник за ЧСИ, ако ЧСИ в моя град е скръндзав и не го дава?
zurik
Младши потребител

Мнениеот dimanna » 21 Дек 2007, 00:02

zurik, става въпрос за Сборник съдебни практики - Принудително изпълнение, в редакционния екип на който участва съдията Белазелков. Повече можеш да научиш от сайта на КЧСИ, където ще намериш цената и инфо как да си я закупиш. :D
dimanna
Младши потребител

Мнениеот i_milev » 21 Дек 2007, 00:19

zurik написа:
gudio написа::shock: :roll: Ако не допиваш нещо - какво правиш в нета по това време ?! Преговаряш студията на Белазелков за въвода във владение, публ. в сборника на КЧСИ ?!

Къде можем да намерим тази студия на Белазелков и изобщо този сборник за ЧСИ, ако ЧСИ в моя град е скръндзав и не го дава?

сборника го продават в книжарницата на съюза на юристите в София, но не си заслужава
i_milev
Младши потребител

Мнениеот gudio » 21 Дек 2007, 15:23

karanedeff написа:Първо - думата магистрат ни беше натресена от журналистите в масова употреба - тя не е нито конституционно, нито законово понятие и се употребява най-вече да задаволи самолюбието на тоя или оня облякъл вече съдийската/прокурорската тога
Ето онлайн определение на тази дума, макар и на руски

:wink: E те т`ва е: Магистрат (лат. Magistratus — «Начальство») :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот chronometer » 21 Дек 2007, 17:17

Nyakoy uspya li da iztegli proslovutiya reglament za provezhdane na konkursa? Ako e taka, daite da go vidsim... :wink:
chronometer
Младши потребител

Мнениеот gudio » 21 Дек 2007, 19:06

Не можах да открия обещаното Решение на ОСГК, а разполагах с него като препис. Явно не е било обнародвано. През 1993 г. докато чиракувах при една възрастна адвокатка й предадоха за довършване на дела, целия адв. архив на починал неин колега - много оборотен "соц. адвокат – корифей" :wink: . В този архив попаднахме на това дело, което много ме впечатли, развесели и т.н., затова си бях снимал въпросното решение на тогавашния ВС (а защо беше чак на ОСГК, вече не си спомням, беше постановено "по реда на прегледа").
Значи историята е следната: след 20-годишно чакане с вноска за лек автомобил в "Мототехника", някъде през 1987 г. гражданин придобива "Москвич-красавец" :lol: (без майтап така му казваха в една реклама по държавната тогава телевизия) – от "новите", демек голям, с предно предаване – спомняте си ги, някои още са в движение, срещу 14 400 тогавашни, "Тодор Живкови", левове. "Москвичът" дава безумни дефекти и гражданинът иска неговата подмяна..."Мототехника" отказва, позовавайки се на разни БДС-та и прочие гаранционни измишльотини. Човекът завежда мощни дела, ангажира въпросния "топ/соц./адвокат – светило", дава купища пари за вещи лица, но накрая му отхвърлят иска, защото "вещта вече я няма – моделът е изчерпан, има нов модел, ама не "Москвич", а се казва "Алеко" и не струва 14 400 лв., а 40 000 лв. (това е в едно от второинстанционните решения, годината е вече 1989, почнала е инфлацията), т.е. – да си доплати до 40 000 и да взима "Алеко"... Накрая се стига до .... ОСГК на тогавашния ВС, който мъдро постановява нещо в този смисъл : "Принципът на реално изпълнение е основолагащ принцип на българското гражданско право. Щом "Мототехника" дължи "Москвич", а купувачът е платил цената му 14 400, той е изправна страна, а длъжникът дължи родово определена вещ – "Москвич" такъв и такъв модел, следователно: отменя предходните там решения и осъжда "Мототехника" да му предаде "Москвич" такъв и такъв модел, срещу платената цена от 14 400 лв. без доплащане и т.н.".
:cry: :cry: НО.... оказва се, че над ОСГК имало една друга инстанция – тогавашния "съдия-изпълнител", пред която инстанция, ха познайте, бъдещи колеги какво се случило ?
:lol: :lol:
Продължението следва
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот dimanna » 22 Дек 2007, 01:54

Колеги, ето и линк, където са големите изображения на регламента, за да може да се чете по-лесно :)
http://tranz.it/load.php?id=q8TDsL7XEre8Fahf35240
dimanna
Младши потребител

Мнениеот chronometer » 22 Дек 2007, 15:15

10x! :lol:
chronometer
Младши потребител

Мнениеот marmaid » 27 Дек 2007, 16:23

http://tranz.it/load.php?id=q8TDsL7XEre8Fahf352
Файла с регламента е изтрит от тук, нека някой пусне пак регламента.Благодаря предварително!
marmaid
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити