- Дата и час: 22 Ное 2024, 22:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
конкурс за младши магистрати Vol.2
|
|
Pak pitam pred koi 6te objalvah?????????? Pred tezi koito sa si vkarali horata li? a ina4e osnovania kolkoto iska6 mojem da izmislim
- anjelo
- Младши потребител
спокойно де, аз не съм се запънала да обжалвам - точно защото не мисля че има смисъл, пък и не съм в прокурорските надпревари тази година...
целта не е да се измислят основания - важно е да се намерят наистина пропуски и грешки в провеждането на конкурса /ако ще се обжалва/, за да не се смеят после като четат жалбата.... с моя скромен опит на юрист не смятам, че тегленето на въпроси и от гражданското право например е нарушение... защото никъде не е написано в наредбата категорично, точно и ясно че на устния прокурорски изпит се задават въпроси само от наказателното право....
целта не е да се измислят основания - важно е да се намерят наистина пропуски и грешки в провеждането на конкурса /ако ще се обжалва/, за да не се смеят после като четат жалбата.... с моя скромен опит на юрист не смятам, че тегленето на въпроси и от гражданското право например е нарушение... защото никъде не е написано в наредбата категорично, точно и ясно че на устния прокурорски изпит се задават въпроси само от наказателното право....
- adv_agentka
- Младши потребител
относно наредбата
някой има ли повече информация относно решението на ВАС, с което отменя поради неясните критерии на устните изпити, Наредба №2 относно реда за провеждане на конкурсите за съдии, прокурори и следователи
- leila2007
- Младши потребител
всъщност сега разбрах, че Наредбата е била обжалвана пред ВАС след прокурорския изпит и днес е излязло решението, с което я отменят
- leila2007
- Младши потребител
Re: относно наредбата
leila2007 написа:някой има ли повече информация относно решението на ВАС, с което отменя поради неясните критерии на устните изпити, Наредба №2 относно реда за провеждане на конкурсите за съдии, прокурори и следователи
Не, обаче имам повече информация относно днешната дата - 21 февруари е, а не 1 април
- RinTimTim
- Потребител
Колеги, имам спомен, че след прокурорския писмен /първия/ бе подадена жалба във ВАС срещу наредбата за конкурсите на ВСС.
ВАС отменя незаконосъобразни подзаконови нормативни актове.
ВАС отменя незаконосъобразни подзаконови нормативни актове.
- zlasenova
- Младши потребител
Чл. 40. (1) Всеки кандидат може да обжалва законосъобразността на проведения конкурс пред Висшия съдебен съвет в седемдневен срок от обявяването на класирането.
Конкурсът трябва да е приключил, за да може да бъде обжалван. А на Наредбата какво й е незаконосъобразното по-точно, че да бъде отменена?! Ако ще се обжалва нещо това ще е конкурсът.
Конкурсът трябва да е приключил, за да може да бъде обжалван. А на Наредбата какво й е незаконосъобразното по-точно, че да бъде отменена?! Ако ще се обжалва нещо това ще е конкурсът.
- i.s.k.r.a
- Потребител
Вчера колега от моята група попита член от комисията дали е вярно, че задават въпроси от ГП и отговорът беше:
ЕСТЕСТВЕНО, нали в конспекта си го пише. Конспектът ви е един за всички длъжности.
Между другото ГП-въпрос беше формален, не задълбаваха. Вярно и на мен ми зададоха допълнителен въпрос, но не беше кой знай колко сложен и всеки завършил право да може да отговори.
ЕСТЕСТВЕНО, нали в конспекта си го пише. Конспектът ви е един за всички длъжности.
Между другото ГП-въпрос беше формален, не задълбаваха. Вярно и на мен ми зададоха допълнителен въпрос, но не беше кой знай колко сложен и всеки завършил право да може да отговори.
- andronika
- Потребител
???
Колеги, дайте повече информация по темата!Не забравяйте, че наредбите са две, само едната касае младшите магистрати, а другата е за редови ма гистрати!Доколкото знам един от кандидатите в конкурса за прокурори във ВКП обжалва,да не става въпрос за този случай, тоест не за наредбата за младшите?????
- svetlio80tm
- Младши потребител
Абе, колеги, що не помислите логически малко Аре младшите кучета ги яли, ама как ВАС ще отмени като незаконосъобразна същата наредба, по която се назначиха 200 и кусур административни съдии? Та нали те всичките сега трябва да си хвърлят оставките, щом са назначени по незаконосъобразна наредба ВАС да не са идиоти нещо, че да си вкарат такъв автогол
Светльо, една е наредбата.
Светльо, една е наредбата.
- RinTimTim
- Потребител
??
Прав си за наредбата,колега ,но все пак крайно време беше някой да я атакува,тя не си беше наред поначало
- svetlio80tm
- Младши потребител
РЕШЕНИЕ № 1637 София, 15.02.2007
Върховният административен съд на Република България - Петчленен състав - II колегия
Върховният административен съд на Република България - Петчленен състав - II колегия
- leila2007
- Младши потребител
Предмет на жалбата е цялостната незаконосъобразност на Наредба №2/28.06.2006г. на Висшия съдебен съвет относно реда за провеждане на конкурси за съдии,прокурори и следователи /ДВ,бр.61/28.07.2006 г./,както и четири конкретни разпоредби от наредбата,а именно: чл. 24, ал. 1, чл. 27, чл. 28, ал. 1 и чл. 28, ал. 3.
- leila2007
- Младши потребител
ОТМЕНЯ като незаконосъобразни разпоредбите на чл. 24, ал. 1 и чл. 28, ал. 3 от Наредба №2/28.06.2006 г. на Висшия съдебен съвет относно реда за провеждане на конкурси за съдии, прокурори и следователи /ДВ,бр.61/28.07.2006 г./.
ОТХВЪРЛЯ жалбата на Ивайло Петров Симеонов от гр. Русе в останалата й част, срещу разпоредбите на чл. 27 и чл. 28, ал. 1 от Наредба №2/28.06.2006 г. на Висшия съдебен съвет относно реда за провеждане на конкурси за съдии, прокурори и следователи /ДВ,бр.61/28.07.2006 г./ и досежно незаконосъобразността на наредбата с чл. 133 от Конституцията на Република България като неоснователна.
Решението не подлежи на обжалване, а в отменителната част подлежи на обнародване в "Държавен вестник" и влиза в сила от датата на обнародването.
ОТХВЪРЛЯ жалбата на Ивайло Петров Симеонов от гр. Русе в останалата й част, срещу разпоредбите на чл. 27 и чл. 28, ал. 1 от Наредба №2/28.06.2006 г. на Висшия съдебен съвет относно реда за провеждане на конкурси за съдии, прокурори и следователи /ДВ,бр.61/28.07.2006 г./ и досежно незаконосъобразността на наредбата с чл. 133 от Конституцията на Република България като неоснователна.
Решението не подлежи на обжалване, а в отменителната част подлежи на обнародване в "Държавен вестник" и влиза в сила от датата на обнародването.
- leila2007
- Младши потребител
|
|