начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот igli4ka66 » 16 Апр 2010, 16:35

Колеги,честит празник и дано да ни вземат всичките... :lol:
Пореден въпрос(оказа се сповишена трудност):"Какво точно трябва да пише на свидетелството за съдимост-"Не е осъждано" или "Не е осъждано,не е реабилитирано и няма наложени административни наказания"?"
Благодаря!
PS:Ако има подигравки-моля не по мой адрес... :lol:
igli4ka66
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Апр 2010, 17:00

(3) В случаите, когато лицето е осъждано, но е реабилитирано или престъплението е амнистирано, председателят на районния съд по месторождение на лицето или определен от него заместник отбелязва в бюлетина за съдимост датата на реабилитацията или на амнистията и извършва преценка дали тези обстоятелства следва да се отразят в поисканата справка, предвид целта, за която се иска свидетелството за съдимост.
Преценката е с оглед чл. 39, ал.5 вр. чл. 35, ал.1 т.7 от Наредба 8

Чл. 39. (1) В свидетелството за съдимост се вписват данните по чл. 35, ал. 1 и всички осъждания на лицето.

(2) В свидетелството за съдимост не се вписва осъждането за престъпление:
1. което е амнистирано;
2. за което лицето е реабилитирано.

(3) Осъждане, за което лицето е реабилитирано, се вписва само когато реабилитацията съгласно закон или указ не заличава последиците от осъждането. В този случай в свидетелството за съдимост се отбелязва, че лицето е реабилитирано, и се посочва датата на реабилитацията.

(4) Осъжданията се вписват в свидетелството за съдимост по реда на влизане в сила на съдебните актове.

(5) В свидетелството за съдимост се отбелязва конкретната цел, за която то се издава. Когато то се отнася за постъпване на работа, отбелязва се длъжността, за която кандидатства лицето.

Във вашия случай- простото "не е осъждано".
Успех!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот speed_reflex » 16 Апр 2010, 17:05

колега игличка и за всички други колеги...в издаденото ми свидетелство за съдимост е написано'' не е осъждано'' ,а под него ''настоящото важи за участие в конкурс по ЗСВ-лицето няма отразена реабилитация, както и административни наказания по чл.78а/НК''

Честит празник на всички колеги :!:
speed_reflex
Младши потребител

Мнениеот elmazov » 16 Апр 2010, 19:32

Може ли някой, който се е явявал преди да каже на конкурса за младши прокурори има ли въпроси от гражданскоправните науки. Казусите на писмения изпит знам, че са само наказателноправни.

П.П. Мда, след като си направих труда да потърся инфо :) разбрах, че миналата година на устния за прокурори са се теглели два въпроса - един от материалното и един от процесуалното наказателно право. И е логично, след като казусите на писмения са само наказателноправни. Така, че колегите, които са решили да атакуват прокурорските места да не се занимават с гражданското право - е, лошо няма да се попрехвърли. ;)
elmazov
Младши потребител

Мнениеот kiara. » 16 Апр 2010, 21:59

speed_reflex написа:колега игличка и за всички други колеги...в издаденото ми свидетелство за съдимост е написано'' не е осъждано'' ,а под него ''настоящото важи за участие в конкурс по ЗСВ-лицето няма отразена реабилитация, както и административни наказания по чл.78а/НК''

Колега, а вие когато попълвахте заявлението за издаване на свидетелство за съдимост какво писахте-че настоящето ще ви трябва за конкурс по ЗСВ или за конкурс по зсв с изричното искане да се впише липсата на реабилитация,както и адм.наказания по чл.78а НК?
Другото, което ме интересува е:наистина ли в психодиспансера на цената на 1 удостоверние/а то на каква цена е?/ може, при искане, да издадат 2бр.?
И трето, декларациите по 195 и по 162 от ЗСВ, както и заявлението за участие в конкурса ние ли трябва да си ги изпринтим или на място при подаване на документите ще си ги вземем и попълним,или са възможни и двата варианта?
kiara.
Младши потребител

Мнениеот speed_reflex » 16 Апр 2010, 22:28

kiara. написа:
speed_reflex написа:колега игличка и за всички други колеги...в издаденото ми свидетелство за съдимост е написано'' не е осъждано'' ,а под него ''настоящото важи за участие в конкурс по ЗСВ-лицето няма отразена реабилитация, както и административни наказания по чл.78а/НК''

Колега, а вие когато попълвахте заявлението за издаване на свидетелство за съдимост какво писахте-че настоящето ще ви трябва за конкурс по ЗСВ или за конкурс по зсв с изричното искане да се впише липсата на реабилитация,както и адм.наказания по чл.78а НК?
Другото, което ме интересува е:наистина ли в психодиспансера на цената на 1 удостоверние/а то на каква цена е?/ може, при искане, да издадат 2бр.?
И трето, декларациите по 195 и по 162 от ЗСВ, както и заявлението за участие в конкурса ние ли трябва да си ги изпринтим или на място при подаване на документите ще си ги вземем и попълним,или са възможни и двата варианта?

''конкурс поЗСВ"
цената на удостоверението от психодиспансера е 5лева...не знам за 2бр колко вземат
аз лично си принтирах декларациите, за да не си губя времето при подаването на документите
speed_reflex
Младши потребител

Мнениеот speed_reflex » 16 Апр 2010, 22:31

elmazov написа:Може ли някой, който се е явявал преди да каже на конкурса за младши прокурори има ли въпроси от гражданскоправните науки. Казусите на писмения изпит знам, че са само наказателноправни.

П.П. Мда, след като си направих труда да потърся инфо :) разбрах, че миналата година на устния за прокурори са се теглели два въпроса - един от материалното и един от процесуалното наказателно право. И е логично, след като казусите на писмения са само наказателноправни. Така, че колегите, които са решили да атакуват прокурорските места да не се занимават с гражданското право - е, лошо няма да се попрехвърли. ;)

колега аз си мисля,че дори да не задават въпроси от гражданското право няма как да се разделят двата отрасъла....и вероятно може да се случи на някой късметлия да го попитат нещо :wink:
speed_reflex
Младши потребител

Мнениеот nuni_ganeva » 17 Апр 2010, 11:50

Миналата година бях на конкурса за младши прокурори и нито на писмения, нито на устния задават от гражданскоправните въпроси.
nuni_ganeva
Младши потребител

Мнениеот cveti1605 » 17 Апр 2010, 18:36

На мен за удостоверението от психо-диспансера ми взеха 15 лв. за първото и 5 за дубликата, явно в различните градове имат различни такси, което е странно!
cveti1605
Младши потребител

Мнениеот hippi » 19 Апр 2010, 13:52

Колеги, нека някой който е подал вече документи за участие в конкурса да каже до кой номер са стигнали при входирането!
hippi
Нов потребител

Мнениеот kiara. » 19 Апр 2010, 15:09

Колеги, с риск да раздразня по-нетърпеливите, ще попитам за някои неща:
1. относно удостоверението от психодиспансера и свидетелството за съдимост-за двата комплекта документи трябва да се приложат за единия оригинали,а за другия може ли копия от тях?
2.Автобиографията-СВ или типично българската, напечатена или ръчно написана?

Моля тези, които са наясно да пишат.
kiara.
Младши потребител

Мнениеот sndineva » 19 Апр 2010, 15:12

Колега hippi преди малко подадох документи и са стигнали до № 180 за прокурори и № 142 за съдии. Пожелавам успех на всички колеги! :)
sndineva
Нов потребител

Мнениеот igli4ka66 » 19 Апр 2010, 15:28

Аз подадох документи към 12:00 и бяха стигнали до номера 129 -за съдии и 158-за прокурори-има напредък...
Колега-свидетелствата за съдимост в оригинал,а от диспансера-едното е препис...
Успех на всички!
igli4ka66
Потребител

Мнениеот ragazo » 19 Апр 2010, 16:17

Бъдете спокойни с бройката. Миналата година кандидатите за съдий бяха 662, а за прокурори 699 души. :)
ragazo
Потребител

Мнениеот mynika » 19 Апр 2010, 16:30

При мен нямаше проблем, единия комплект документи бяла с оригинали, другия- с копия за свидетелсто за съдимост и удостоверение от психодиспансер :) Успех на всички :)
mynika
Младши потребител

Мнениеот hippi » 19 Апр 2010, 17:09

Много благодаря на sndineva за информацията! Въпроса ми бе продиктуван от чисто любопитство с какви темпове се движи подаването на документи. Засега за три дни 150 човека - не е малко. Прав е колегата ragazo за миналата година. Предполагам, че тази година кандидатите ще бъдат още повече заради повечето места. Както и да е! Желая на всички явяващи се достойно представяне и един не толкоз нагласен конкурс :wink: P.S. за последното не съм много сигурен, но както са казали хората надеждата умира последна!!!
hippi
Нов потребител

Мнениеот Vania_Nedeva » 19 Апр 2010, 17:30

Колеги моля Ви, кажете какво трябва да бъде това СV :oops: - европейския модел или българския, всичко ми е готово с документите само това ме мъчи, а утре пътувам за София? Някой от днес подалите да сподели. Успех на колеги!!! :D
Vania_Nedeva
Нов потребител

Мнениеот hippi » 19 Апр 2010, 19:36

До Vania_Nedeva, колежке както миналата така и тази година ще подавам европейски тип CV. Не вярвам да е проблем и да подадеш и друг вид.
hippi
Нов потребител

Мнениеот Vania_Nedeva » 19 Апр 2010, 21:29

Благодаря много за отговора! За пъра година ще кандидатствам и за това не съм на ясно много с нещата.
Vania_Nedeva
Нов потребител

Мнениеот natalybg » 20 Апр 2010, 20:41

Колеги, моля споделете дали казуса се диктува или се раздават копия. Не съм се явявала досега и ме интересуват тези подробности.
natalybg
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити