- Дата и час: 23 Ное 2024, 00:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗПИТИТЕ ЗА АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ СА ПО-РАНО!
|
|
Re: ИЗПИТИТЕ ЗА АДВОКАТИ И МЛАДШИ АДВОКАТИ СА ПО-РАНО!
Изпита е нещо подобно:
Трима студенти отиват на изпит. Първият от тях – голям връзкар сяда. Професора го пита:
- През 1945 година над Нагазаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби, има много жертви и…
- Разрушения.
- Браво колега, отличен.
Сяда втория – по малък връзкар.
- През 1945 година над Назасаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби и…
- Има много жертви и разрушения.
- Браво колега, отличен.
Сяда третия – никакъв връзкар.
- Колега , някога някъде да е падало нещо?
- Да, през 1945 година над Нагазаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби, има много жертви и разрушения
- Поименно, колега поименно.
Такаааа:
миналия път от Варна се явиха 43 бройки -> до устен допуснаха 7 бройки -> адвокати станаха 3-ма(единия вече "бивш" съдия). Така ,че правете си сметката за какво иде реч.Тоя път ще прочета 1 път готовите ми темички с които междувпрочем е вземан тоя прословут изпит и повече зор няма да си дам... Ако ще наизуст да научиш Сиела все тая , нали четох 4 месеца предния път е и..
Затова тоя път няма да се зоря толкова , че поне като ми "резнат зелката" да не ме е яд ,че съм си правил труда да уча!
Последна промяна street на 11 Апр 2011, 13:16, променена общо 1 път
-
street - Потребител
Истината е, че специално за практиката, която се явява най-ценното нещо на тоя изпит, ако не знаеш какво и къде да намериш и 5000 страници да имаш, е се тая.
Успех на всички!
-
Melly - Старши потребител
street написа:
Затова тоя път няма да се зоря толкова , че поне като ми "резнат зелката" да не ме е яд ,че съм си правил труда да уча!
Дано все пак нещо е останало в главата ти...
И въпреки всичко, желая ти успех!
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:street написа:
Дано все пак нещо е останало в главата ти...
И въпреки всичко, желая ти успех!
Мерси Мели
-
street - Потребител
Melly написа:Истината е, че специално за практиката, която се явява най-ценното нещо на тоя изпит, ако не знаеш какво и къде да намериш и 5000 страници да имаш, е се тая.
Успех на всички!
Е айде сега това беше примерно число ))
Иначе, късмет на всички, според мен това е най-важното на тоя изпит.
- n_iliev
- Нов потребител
d_q_d написа:Един абсурд, който искам да споделя. Преди няколко дни тръгнах да си подавам документите за изпита в Съявета на Варненската адвокатска колегия. В интернет беше указано, че адресът е ул."Пирот" 8А. Нищо подобно! Там има една стара табела "Адвокатски съвет", в кооперация с 4 апартамента, до един празни. Ни табела къде са се преместили, ни бележка. Видях една бележка, отнасяща се за кантората на адвокат, който се е преместил от съседното помещение. Принудих се да попитам него. Естествено, помисли ме за идиот в първия момент, но после се съгласи, че няма откъде да се намери този така апокрифен адрс и ми направи услугата да потърси други колеги, които да кажат къде е (даже и той не знаеше!). Накрая го намерих, почти в края на града. Вярно - доста по-луксозни от онази разбита кооперация офиси, но пък труднооткриваеми... За други колеги със същия проблем - Съветът се помещава в малко, Г-образно блокче, което се намира зад висок, голям, дълъг и грозен блок, който се пада в ляво по пътя за Аспарухово, на последния светофар на Варна. С/у хотел "Голдън тулип" (не помня как се пишеше на английски).
Колега има Google.. има нет ...
http://www.varnalaw.net/
3 етаж в дясно от асансьора - точно до него. Ако някой не може да се оправи долу има портиер , дори пише на табло къде се намира..
-
street - Потребител
Марто, за късмета е ясно и за четенето също! Аз предлагам да направим по-добра организация този път, т.е. да не е в последния момент. Така, че другата седмица май ще трябва да се срещнем и да обсъдим темата!
- oleg-56
- Нов потребител
ок Олег ще се чуем , то аз съм свободен. Само на 19-ти няма да мога. Звънни когато можеш , примерно 1 ден преди това да се разберем за следващия.
Висшият адвокатски съвет уведомява, че изпитът на кандидатите за адвокати и младши адвокати ще се проведе, както следва:
ПИСМЕН изпит – 28.05.2011 г., от 9.00 ч. (събота – тест) в сградата на СУ „Климент Охридски” – регистрация – 8.30 ч., и 29.05.2011 г., от 14. 00 ч. (неделя – решаване на казуси, само за издържалите теста) в сградата на СУ „Климент Охридски” – регистрация от 13.30 ч.
УСТЕН изпит (само за допуснатите след писмения) – на 11.06.2011 г. (събота) от 9.00 ч. в сградата на СУ „Климент Охридски”.
Допълнителна информация за разпределението на кандидатите в отделните зали ще бъде обявена непосредствено преди изпита.
Това последното малко ме озадачава , ама ще видим на място
Явно ,четат форума "кучетата" , преди го нямаше
Висшият адвокатски съвет уведомява, че изпитът на кандидатите за адвокати и младши адвокати ще се проведе, както следва:
ПИСМЕН изпит – 28.05.2011 г., от 9.00 ч. (събота – тест) в сградата на СУ „Климент Охридски” – регистрация – 8.30 ч., и 29.05.2011 г., от 14. 00 ч. (неделя – решаване на казуси, само за издържалите теста) в сградата на СУ „Климент Охридски” – регистрация от 13.30 ч.
УСТЕН изпит (само за допуснатите след писмения) – на 11.06.2011 г. (събота) от 9.00 ч. в сградата на СУ „Климент Охридски”.
Допълнителна информация за разпределението на кандидатите в отделните зали ще бъде обявена непосредствено преди изпита.
Това последното малко ме озадачава , ама ще видим на място
Явно ,четат форума "кучетата" , преди го нямаше
-
street - Потребител
d_q_d написа:За съжаление нямам и колеги, които се занимават със служебна защита, нито дори познати. Затова, моля, споделете?
Здравей, първо успех на изпита! На верен път си относно служебната защита.
Ако искаш подробности ще ти пиша на лични.
- eliana
- Потребител
Eliana, здравей Ще съм ти благодарен ако ми дадеш малко информация какво представлява самата работа - брой дела, заплащане, натовареност и т.н.? Горе-долу, разбира се Благодаря ти предварително )
- d_q_d
- Младши потребител
Доколкото съм чувал им бавят парите много дълго. И моля, не разводнявайте темата с офтопик
- chadel
- Потребител
d_q_d написа:Eliana, здравей Ще съм ти благодарен ако ми дадеш малко информация какво представлява самата работа - брой дела, заплащане, натовареност и т.н.? Горе-долу, разбира се Благодаря ти предварително )
Колега,включете си личните съобщения , за да не разводняваме темата тук!
- eliana
- Потребител
Здравей Елиана,
за такива като мен, които за първи път ще се явяват на този изпит, ще е интересно леко да се разводни темата, за да си направим някаква равносметка струва ли си, да се захване човек с тази дейност или не.
за такива като мен, които за първи път ще се явяват на този изпит, ще е интересно леко да се разводни темата, за да си направим някаква равносметка струва ли си, да се захване човек с тази дейност или не.
- vaniaoz
- Потребител
Направете си отделна тема тогава или на лични. За нас е интересно подробностите околко изпита и по-конкретно за мен е интересно къде мога да намеря списък с важната съдебна практика с която следва да съм запозната, защото нямам намерение да принтирам цялата Сиела.
А и ако разчитате само на служебните защити и това да ви е основния мотив да се впишете като адвокат, голям глад ви чака
А и ако разчитате само на служебните защити и това да ви е основния мотив да се впишете като адвокат, голям глад ви чака
- kleines
- Потребител
Тези дни ще архивирам файловете и ще пусна линк за теглене на практиката, която аз използвах. Смятам, че ще ви е от полза.
- amonev
- Младши потребител
тъй като нещо не става с личните съобщения, който иска да разбере повече за служебната защита да ми пише на eliana@lex.bg
- eliana
- Потребител
Всички Тълкувателни решения са важни и е задължително ако не се знаят, то поне да са четени
- valeri756
- Младши потребител
Колеги, казусите и въпросите от теста и от устния изпит свързани само с посочената по конспекта материя ли са или излизат и извън него? Моля, дайте ми най-накрая поне малко информация, нали все пак това е идеята на този форум?!
- d_q_d
- Младши потребител
Колега amonev очакваме да качите наличната Ви информация, за да се подготвим този път по добре .
- gilz
- Младши потребител
Не знам само колега d_q_d как ще решавате казуси, като елементарно нещо като адв. колегия не може да намерите, която между другото хич не е на края на града както се опитвате да я изкарате! На сайта с големи букви си е написано къде е адресът (новия) + телефон, на който да се обадите ако случайно не може да се справите с намирането... макар, че има bgmaps...
Май трябва да почакате с казусите...
Май трябва да почакате с казусите...
- chandra
- Потребител
|
|