Recent update

Subscribe to RSS feed

Държавата рекетьор или родина

август 19th, 2008 by victory_77

В последните дни отново се заговори за прословутото паркиране в синя зона.Държа да отбележа, че  аз може би аз съм от малкото, които нямат кола и поради това този проблем не ме засяга пряко.Той засяга много хора, работещи в идеалния център, но също така и тези ,който имат щастието или нещастието, зависи от гледната точка,  живеят в центъра на София.

За мен недоумение буди факта, че Столичния общински съвет е взел решение ,с което живущите в центъра от есента ще плащат по 70 лева на година за да паркират колите си.Намирам същото за крайно несправедливо, тъй като всеки собственик на жилище съответно има право и на паркинг не някъде другаде, разбира се, но пред входа на блока си.Смятам, че с това решение собствениците на недвижими имоти в центъра са поставени в по-неизгодно положение от тези живеещи в други райони на гр.София.

Предложението ми към уважаемите господа съветници е в по-различана насока.В случай, че някой живущ е собственик или ползвател на повече от едно МПС, то той да заплаща за всеки следващ автомобил като всички останали за синя зона.

Все по-често си задавам въпроса дали живеем в собствената си държава или на територия на държава, която всячески/чрез всички възможни методи и средства/ се опитва да ни манипулира и ежедневно да усложнява и без това нелекия живот на обикновения българин.Обикновен ли? Дали въобще някой се сеща за него?Едва ли.

Posted in Сериозно за правото | |

2 Responses to ' Държавата рекетьор или родина '

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to ' Държавата рекетьор или родина '.

 1. Ненчо Еремиев said,

  on август 19th, 2008 at 13:46

  Струва ми се, че в случая се обърква Софийска община с държавата.
  Но все пак.
  Да. Държавата е най-големия рекетьор.
  Въвела е какви ли не данъци и такси.
  Най-яркия пример.
  ДДС.Чрез него се е впила като кърлеж или пиявица в българския потребител и смуче ли смуче. Смуче за да бъде колкото се може по-голям бюджетния излишък, а после как ще бъде изразходван той, само тя си знае.
  Заради нашите “любими” политици, най-омразната дума за мен е ПРОЗРАЧНОСТ.
  Н.Еремиев

 2. viktorinfo said,

  on октомври 10th, 2008 at 20:33

  obqrkal si dqrzavata sigorno e

Leave a reply


*
Моля въведете символите от картинката.
Anti-Spam Image